Mesečni ljubavni horoskop za maj 2024. godine počinje sa Retrogradnim Plutonom u Vodoliji, što pokreće rad na vašoj unutrašnjosti. Ova energija će biti ključna u narednim mesecima kako biste razumeli svoje najdublje želje i šta vas je do sada sprečavalo da imate vezu kakvu ste oduvek želeli. Ipak, kako nedelje maja odmiču, uvođenje energije Bika sa Mladim Mesecom i Merkurom pomaže vam da stvorite novi osećaj stabilnosti, iskrenosti i zadovoljstva unutar vaše veze.

Kako se oslanjate na moć iskrenih razgovora o budućnosti sa osobom koju volite, stvarate šansu da izgradite vašu vezu iz temelja. Uvođenje energije Blizanaca i Strelca sredinom maja pomaže vam da uživate u svemu što ste stvorili. To se izražava kroz nove avanture, dinamične veze i znajući u srcu da kada verujete da možete imati sve — univerzum se podiže da vam upravo to donese. U nastavku pročitajte kompletan ljubavni horoskop za svaki horoskopski znak u maju 2024.

Ovan

Sa Jupiterom koji se pomera u Blizance u subotu, 25. maja, moći ćete da iskoristite jačinu svojih reči kako biste ostvarili vezu svojih snova. Energija Jupitera u Blizancima će se mešati sa onim što Čvorovi Sudbine donose u vaš život. Sa Severnim Čvorom u vašem znaku Ovna tokom cele godine, pratite svoje srce i zaista donosite izbore koji odjekuju sa vašom istinom. Koliko god vam ova energija možda delovala neobično, dozvolite joj da vas obuhvati jer se čini da neko poseban želi da čuje baš te reči iz vašeg srca.

Bik

Pun Mesec će se pojaviti u Strelcu u četvrtak, 23. maja, donoseći prilike za romantičnu transformaciju. Energija Strelca pomaže da se obnove veze ili stvore nove. Dok se pripremate da dočekate ovu energiju, budite sigurni da koristite ekspanziju koju je Jupiter u Biku doneo, koja vam je pomogla da vidite da je neophodno preuzeti rizike, posebno za ono što najviše želite. Pun Mesec donose trenutak ostvarenja, pa će ono što se pojavi sa ovim u Strelcu verovatno doneti preokret u ljubavnoj vezi

Blizanci

Na početku vaše sezone zodijaka, Blizanci, pronaći ćete beskrajnu radost i ljubav oko Punog Meseca u Strelcu. Strelac je vaš suprotni znak i vlada nad pitanjima ljubavi i veza. Ovaj Puni Mesec 23. maja pomaže vam da shvatite da se sve što ste radili već manifestuje u vašem životu, pa je ovo odlično vreme da isplanirate neko vreme za proslavu vašeg rođendana. Stvorite prostor da uživate u svim ljubavnim odnosima koje imate u svom životu (one ne moraju nužno biti partnerske). Ova lunacija vam pomaže da zagrlite novu ljubav ili dublju vezu, pod uslovom da ste spremni da se prepustite njenoj moći.

Rak

Pluton je poznat kao gospodar vremena i karme. U januaru 2024. godine, konačno je napustio Jarca i prešao u Vodoliju, pomažući vam da prevaziđete nedavne teškoće u vašem ljubavnom životu. Pluton u Vodoliji takođe vam pomaže da prihvatite transformaciju u vašem životu dok se oslanjate na nepoznato i verujete da ono što tamo leži je takođe povezano sa vašom sudbinom. U četvrtak, 2. maja, Pluton u Vodoliji će stati retrogradno, usmeravajući vaš proces transformacije. Za mnoge Rakove, Pluton u Jarcu doneo je kraj jednog ljubavnog odnosa, ali u Vodoliji takođe ima moć da dovede drugog životnog partnera. Nikada ne prestajte da verujete da je ljubav o kojoj sanjate moguća. 

Lav

Vodolija vlada vašim ljubavnim odnosima, Lavovi, pružajući vam priliku da pronađete ravnotežu između sebe i ljubavi sa drugom osobom. Pluton je nedavno prešao u Vodoliju u januaru 2024. godine, dajući vam priliku da zaronite dublje u značenje i istinu povezanu sa vašim ljubavnim izborima. U četvrtak, 2. maja, Pluton u Vodoliji će stati retrogradno, pružajući vam priliku da obavite dublji unutrašnji rad oko ljubavi, povezanosti i odnosa. Pluton izvlači ono što je skriveno na površinu i obično radi sa tamnijim temama. Dakle, ovo može biti prilika da istražite probleme poput ljubomore, nesigurnosti i rana koje još uvek mogu uticati na vaše ljubavne odnose. 

Device

Pun Mesec u Strelcu izlazi u četvrtak, 23. maja, donoseći značajne događaje u svaki dom i porodični život Device. Pun Mesec u Strelcu donosi trenutak zahvalnosti i ispunjenja vašem ljubavnom životu. Ako su se nedavno pojavile promene ili izazovi, ova lunacija će vam omogućiti da se povučete korak unazad i pronađete zahvalnost za sve što imate umesto za ono što nemate. Zahvalnost je energija koja ima moć da promeni celu vašu vezu jer kada vaš partner oseća duboko poštovanje, ne postoje granice u ljubavi koju će vam pružiti.

Saznajte da li ste među onima koji će u novembru doživeti veliku sreću u ljubavi.
Unsplash/Everton Vila 

Vaga

Merkur će preći u Bika u sredu, 15. maja, donoseći neke važne razgovore o vašem odnosu i vrsti veze koju tražite. Merkur u Biku pomoći će vam da se pozabavite temama oko intimnosti, deljenja finansijskih resursa i pravca u kojem se nadate da će veza nastaviti da raste. Merkur upravlja svim oblicima komunikacije, i u Biku vas ohrabruje da se oslonite i zaista počnete da imate dublje razgovore sa vašim partnerom. Vaš život ide u potpuno drugačijem pravcu u ovom trenutku. Važno je proceniti da li vaš partner može da vas podrži u ovoj novoj fazi života jer jedini način da imate ljubav koju zaslužujete je da prvo stvorite prostor za nju.

Škorpija

Sve se događa sa obećanjem novih početaka za vas u maju 2024. godine. Ovog meseca, jedna od dominirajućih energija je Bikova, koji upravlja vašom kućom odnosa, dajući jak romantični fokus koji vam pomaže da stvorite novi početak o kojem ste sanjali. Jupiter, planeta obilja i ekspanzije, bio je u Biku od 2023. godine, pomažući vam da se oslobodite bilo kakvih ograničenja i jedinstveno gledate na ljubav. Kako ovaj period počinje da se završava, Mlad Mesec u Biku vam omogućava da sve što ste prošli sada počnete da koristite da biste stvorili ono što zaista želite. Ovo je divno vreme za novi početak, izlaske na sastanke ili rast vaše trenutne veze. 

Strelac

Na mnoge načine, 2024. godina zaista je godina ljubavi za vas. Ne samo što je Severni Čvor u vašoj kući braka tokom cele godine, već će Jupiter preći u Blizance u subotu, 25. maja, donoseći ekspanziju i obilje u vaše romantične veze. Jupiter u Blizancima vam pomaže da gledate dalje od toga kako ste prethodno videli ljubav tako da možete imati više onoga što želite. Ova energija takođe može vam pomoći da razvijete dublju ljubav prema sebi, što će vam zauzvrat takođe pomoći da privučete novog i dugoročnog partnera. Sva trenutna energija sa Jupiterom u Blizancima i Severnim Čvorom u Ovnu vam pomažu ne samo da pronađete nekoga ko je zaista za vas, već i da se obavežete da izgradite zajednički život. 

Jarac

Energija Bika uvek pokreće teme vezane za posvećenost, brak, decu i radost. Iako će se ovo događati za sve tokom sezone Bika zbog snažnog, energetskog privlačenja Sunca, to će postati intenzivnije kako Merkur pređe u Bika u sredu, 15. maja. Merkur je planeta koja upravlja komunikacijom, ponudama i dogovorima. Sa ovom energijom, vrlo je moguće da se ćete se veriti ili razgovarati o većoj posvećenosti sa vašim partnerom. Verovatno će biti značajnih razvoja u vašem odnosu u maju - zajednički život je jedna od opcija. Merkur u Biku vam pomaže da se potpuno posvetite osobi, odnosu i životu koji zaista želite. 

Vodolija

Koliko god Vodolija ponekad bila poznata po svojim nezavisnim i slobodoumnim načelima, to ne znači da takođe ne žudite za dubokom romantičnom vezom. Kako Jupiter prelazi u Blizance u subotu, pomoći će vam da upravo to stvorite. Jupiter je planeta ekspanzije, koja pomaže da se udahne nova energija u bilo koju oblast vašeg života koju dodirne. Možete ili nastaviti da razvijate svoju romantičnu vezu ili privući potpuno novog partnera. Jupiter u Blizancima će vam pomoći da razvijete jaču romantičnu vezu kroz značajnu posvećenost ili brak — ali takođe će vam pomoći da više uživate u životu. Možda ćete primetiti da se vaši prioriteti menjaju u ovom periodu. 

Ribe

Iako imate snažan fokus na vaš profesionalni i finansijski uspeh u 2024. godini sa Severnim Čvorom u Ovnu, takođe treba da ostavite prostor za ljubav. Jupiter će se premestiti u Blizance u subotu, 25. maja, pružajući vam priliku da se otvorite za dublje emotivne veze ili nove, uzbudljive romantične avanture. Jupiter u Blizancima donosi optimizam, avanturizam i želju da se razvijate kroz učenje i razmenu ideja. Ako ste u vezi, ovo može značiti da ćete imati više zajedničkih avantura, učiti nove stvari zajedno i rasti u svom odnosu. Ako ste sami, ovo može biti vreme za izlazak, upoznavanje novih ljudi i eksperimentisanje sa različitim načinima izražavanja vaših interesovanja.

Izvor: ELLE/N.K.