Nekada je to stres rano ujutru, žulj zbog novih cipela ili mrlja od kafe na bluzi. 

Ne može se reći da su žene sa stilom imune na takve probleme – one se samo dobro pripreme.

Sve što je potrebno da usvojite njihove navike je da u svakodnevicu ugradite tek nekoliko jednostavnih trikova.

A neki počinju odmah ujutru nakon ustajanja… 

Pazite na vreme

Jutarnja rutina uglavnom zahteva više vremena nego što ste planirali. Doručak, tuširanje, šminkanje i oblačenje ne radi se u deset minuta. Dakle, kako bi izbegli stres, ustanite malo ranije nego inače kako bi sve završili u miru. Većina grešaka nastaje kad se žuri.

Planirajte outfit  

Ako imate vremena, itekako može biti od pomoći da već uveče pripremite kompletan outfit. Onda ne morate rano ujutru kopati po ormarima i ostaće više vremena za druge stvari. Ako baš nemate vremena, razmislite pre spavanja šta ćete obući sledeći dan.  

Pazite na donji veš  

Žene sa stilom uvek imaju odgovarajući donji veš. Ništa nije prozirno, ništa ne žulja. Pazite na materijal i boju odeće te prema tome odredite koji donji veš ćete nositi. Kod svetlih pantalone se preporučuju gaćice boje kože bez šava. Kod gornjeg dela s tankim naramenicama nosite grudnjak bez naramenica.

Pazite na vremensku prognozu  

Najbolje je ujutru poslušati vremensku prognozu ili pogledati na internetu. Ujutru su temperature nešto niže, zato se preporučuje slojevito oblačenje.

Nosite odeću koja dobro pristaje 

Alfa i omega dobro stilizovanog izgleda su komadi odeće koji dobro „sedaju“. Odeća koja nije vašeg konfekcijskog broja teško da će dobro izgledati na vama. 

Potražite pravi aksesoar  

Svejedno radi li se o torbici, nakitu ili šalu – odgovarajući modni dodatak čini outfit kompletnim. Međutim, tu vredi sledeće pravilo: manje je više! 

Nosite sa sobom "kutiju za prvu pomoć"  

Spakujte jednostavno u svoju torbicu nekoliko zihernadli i flastera, korektor i ruž. Te stvari ne zauzimaju puno mesta, a u raznim situacijama mogu spasiti dan.