Vojvotkinja od Saseksa imala je burnu godinu - od objavljivanja prve knjige za decu do sklapanja velikog projekta sa Netfliksom, te rođenja ćerke Lilibeth. Ipak, umesto da se na svoj 40. rođendan prepusti uživanju i odmoru, Meghan je iskoristila svoju platformu za pokretanje 40x40 inicijative za podršku ženama koje se vraćaju na posao nakon pandemije.

''S obzirom na to da punim 40 godina, tražim od 40 prijatelja da doniraju 40 minuta svog vremena kako bi kao mentori pomagali ženama koje se vraćaju na posao'', rekla je Meghan tokom video-razgovora sa glumicom Melisom McCarthy objavljenom na web stranici Archewell. ''Više od dva miliona žena u SAD-u i desetine miliona širom sveta izgubilo je posao zbog Covida-19, i mislim da ako svi to učinimo i posvetimo 40 minuta nekoj vrsti edukacije onima kojima je potrebna, možemo da napravimo drastične promene na bolje''.

profimedia-0625376978
Profimedia 

Vojvotkinja je bila vrlo prirodna i neposredna, odevena u casual outfit, sa blistavim nakitom koje je imalo simbolično značenje. Naime, ogrlica sa sazvežđem Bika i Blizanaca posvećena je Archiju (rođenom 6. maja) i Lilibeth (rođenoj 4. juna), a kreiran je specijalno za Meghan od strane Logan Hollowell brenda. Ovaj bezvremeni komad nakita izrađen je u recikliranom zlatu, sa dijamantima koji osvetljavaju oblik sazvežđa. 

profimedia-0625470033
Profimedia 

Inače, ovo je prvi put da je kraljevski par otkrio deo enterijera nove porodične kuće u Kaliforniji, a u pitanju je raskošan dizajn s nameštajem od mermera i kamena.

profimedia-0625469980
Profimedia 

Najveće iznenađenje juče je bila čestitka kraljice Elizabethe putem Twittera, s obzirom na to da oni javno nisu u dobrim odnosima otkako su istupili iz kraljevske porodice.

Narednih dana očekuje se i zvanična proslava rođendana uz prisustvo 60 zvanica.