Mesec dana nakon istorijskog intervjua kod Oprah Winfrey, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa otkrili su detalje o svom prvom projektu za Netflix. U pitanju je samo prvi u nizu od onih koji će tek uslediti na osnovu višegodišnjeg ugovora između njihove producentske kuće Archewell Productions i pomenute streaming platforme.

Pod naslovom ''Srce nepobedivih'' (Heart of Invictus), dokumentarna serija pratiće živote penzionisanih i povređenih veterana u službi, koji se sada pripremaju za Igre nepobedivih (Invictus Games) 2022. godine. Za režiju su zaduženi Oskarovci Orlando von Einsiedel i Joanna Natasegara, zbog čega ne sumnjamo u kvalitet projekta. Harry je na čelu kao izvršni producent, a pored toga, pojaviće se i pred kamerama.

"Od prvih Invictus igara održanih 2014. godine smo znali da će svaki takmičar na svoj način doprineti mozaiku otpornosti i odlučnosti. Ova serija će pružiti uvid u dirljive i uzbudljive priče sportista koji se spremaju za put u Holandiju. Uzbuđen sam zbog predstojećeg takmičenja i ponosan na Invictus zajednicu zbog kontinuiranog nadahnuća za globalno lečenje i otkrivanje ljudskog potencijala", rekao je princ Harry.

Podsetimo se, Igre nepobedivih pokrenuo je upravo vojvoda, i to posle služenja vojnog roka u Avganistanu. Do sada su se održavale u Londonu, Orlandu, Torontu i Sidneju, a plan je da 2024. budu u Dizeldorfu.

Princ Harry i Meghan prvi put su se pojavili zajedno 2017. na igrama u Kanadi, gde je vojvotkinja tada i živela, a nakon toga su nastavili da ih organizuju zajedno, paralelno sa kraljevskim turnejama.

A kako će se ovaj par snaći u američkoj filmskoj industriji, ostaje da vidimo.

Princ Harry i Meghan Markle snimaju svoju prvu seriju, a evo o čemu se radi
Foto: Profimedia