Helen Mirren bila je vodeći model na L'Oreal modnoj reviji u nedelju u Parizu. 

Noseći crno odelo sa sjajnim detaljima, visoke platforme i dramatičnu šminku, glumica je izgledala potpuno drugačije nego što smo navikli, kako bi pokazala da se ne plaši da eksperimentiše, te da njena moć, lepota i stav postaju još snažnije vidljivije sa godinama.

Iako je kiša padala celog jutra, nebo se raščistilo za ovaj modni show na otvorenom, a loše vreme nije omelo Helen Mirren da pomogne ovom brendu da otkrije svoj asortiman za sezonu SS22 na jedinstven način.

''Ja sam Engleskinja, ja to mogu'', rekla je glumica dodajući da je najviše brinu potpetice.

''Srušiću se [po pisti] poput džina'', rekla je kroz osmeh pre nego što je izašla na pistu. "Volim ih, jer je divno iznenada biti nekoliko centimetara viši, posebno kada ste okruženi svim ovim 'gazelama'."

Profimedia Pogledajte kako je izgledala!

Helen su se pridružile i druge ambasadorke L'Oreala: Amber Heard i Camila Cabello, koje su pistom prošetale u roze kombinezonu sa perjem i haljini Giambattista Valli. Tu su bili i modeli Soo Joo Park, Liya Kebede i Isabeli Fontana, a pogled na Ajfelov toranj upotpunio je veličanstvenu atmosferu.

Događaj, kojim je obeležena i 50. godišnjica L'Orealovog slogana ''Zato što vredi'', imao je za cilj da proslavi osnaživanje žena i predstavi L'Orealovu kampanju protiv uličnog uznemiravanja žena, koja obrazuje i ohrabruje žene da govore protiv problema.

Manekenke i poznate ličnosti šetale su pistom sa sloganima poput ''Feministkinje i feministi'', a globalna predsednica brenda objasnila je da je želela da revija bude militantna, revolucionarna.

Helen je takođe podelila svoje iskustvo: ''Kad sam stigla u London, imala sam otprilike 17 ili 18 godina. Rekla bih da me dva puta nedeljno neki momak napao ili posramio, bilo da je to na podzemnoj železnici, [ili] hodajući ulicom''.

''Kada sam napunila 25 godina, to je prestalo da se događa, a cela situacija nije imala nikakve veze sa privlačnošću, već sa demonstracijom moći, zastrašivanjem, viktimizacijom'' rekla je poslavši važnu poruku.