Tina Turner, legendarna soul i rokenrol pevačica poznata po hitovima poput “Proud Mary,” “What’s Love Got to Do With It,” “The Best,” i “Private Dancer”, preminula je u 83. godini. Neponovljiv glas, scenski nastup i pojava prevazišli su priče o njenom burnom privatnom životu, a već u svojim 40-im godinama postala je jedan od najprodavanijih izvođača svih vremena. Bila je primer i uzor zvezdama koje su nastajale u decenijama kasnije: Beyonce, Rihanni, Katy Perry...

U nastavku donosimo 10 najinspirativnijih citata Tine Turner.

profimedia-0778894904.jpg
GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia 

  1. Verujem da ako samo ustaneš i odeš, život će ti se otvoriti.
  2. Ako ste nesrećni sa bilo čim - majkom, ocem, mužem, ženom, poslom, šefom, automobilom - šta god da vam smeta, oslobodite se toga. Zato što ćete otkriti da kada ste slobodni, vaša prava kreativnost, vaše pravo Ja izlazi na videlo.
  3. Ja sam se sama napravila. Uvek sam želela da budem bolji čovek, jer nisam bila obrazovana. Ali to je bio moj san - da imam klasu.
  4. Nisam imala nikog, zaista, nikakvu osnovu u životu, pa sam morala da krenem svojim putem. Uvek, od početka. Morala sam da odem u svet i postanem jaka, da otkrijem svoju misiju u životu.
  5. Moja najveća tajna lepote je da sam zadovoljna sobom. Ne koristim posebne kreme ili tretmane. Pogrešno je misliti da ste ono što stavljate na sebe. Verujem da kako izgledate zavisi od toga kako se osećate u vezi sa sobom i svojim životom. Sreća je najveća tajna lepote.
  6. Moje nasleđe je da sam ostala na svom putu... od početka do kraja, jer sam verovala u nešto unutar mene.
  7. Ljudi misle da je moj život bio težak, ali ja mislim da je to bilo divno putovanje. Što ste stariji, sve više shvatate da nije važno šta vam se dešava, već kako se nosite sa tim.
  8. Želim da znam koja je suštinska razlika između muškarca i žene.
  9. Karijera me je uvek odvodila od kuće, uvek sam bio odsutna i samo sam želela da budem kod kuće.
  10. Nikad nisam rekla: Nemam ovo i nemam ono. Govorila sam: Još uvek nemam ovo, ali ću imati.