Već je poznato da kraljicaLetizia sledi stope princeze Kate Middleton kao jedna od najstilizovanih kraljevskih ličnosti, te da su odevne kombinacije ove dve graciozne dame pod budnim okom svih fashion magazina.

Španska monarhinja, bila je na gost 16. Međunarodnog seminara o jeziku i novinarstvu: "Klimatske promene, jezik i komunikacija". Zvanje kraljice Letizie, pre nego što je nastupila na svoje royal dužnosti, bilo je upravo novinarstvo. Pre nego što je upoznala kralja Felipea, Letizia je studirala novinarstvo na Univerzitetu Complutense u Madridu, a zatim je i radila kao novinarka te voditeljka informativnog programa na CNN+ i Televisión Española.

Ovog puta, prilika je bila nešto neformalnija, pa je tako i stylingkraljice Letizie bio prilagođen situaciji. Naime, ona se odlučila za jedan elegantni dnevni outfit koji akcentovan dugačkim kožnim kaputom brenda Lottussee. Ostatak kombiinacije sastojao se od crnog džempera, poslovnih pantalona širokog kroja brenda Pomandère i trendi para mokasina.

Čvrsta torba sa potpisom španske dizajnerke Nina Ricci zaokružila je ovu effortless chic kombinaciju prikladnu kako za formalne, tako i za ležerne događaje.