Festival Sanremo 2024. zvanično je počeo! 74. izdanje Festivala Sanremo održaće se od 6. do 10. februara 2024. godine, a svih pet uzastopnih večeri iz Teatra Ariston biće u celosti prenošene na italijanskim državnim televizijama.

Prvo veče čuvene manifestacije, tradicionalno je vodio Amadeus, umetnički direktor festivala, dok je specijalni gost-voditelj bio Marco Mengoni, italijanska pop zvezda i pobednik na Sanremu 2023. Festival je otvoren nastupima svih 30 pesama izvođača koji se takmiče za prvu nagradu te je veče trajalo duboko u noć. 

Osim Marca Mengonija kao supergosta i ko-voditelja, bilo je tu još mnogo zanimljivih uključenja vrednih pomena. Drugoplasirani na Festivalu Sanremo 2023. godine, Lazza, nastupio je na pozornici na gradskom trgu Piazza Colombo, a što se tiče gostiju koji su stali na samu pozornicu teatra Ariston, ne možemo, a da ne spomenemo uvek harizmatičnog i autentičnog švedskog fudbalera koji je veći deo svoje karijere proveo upravo u Italiji, Zlatana Ibrahimovića.

Već na samom početku večeri, prestižni orkestar svirao je nekoliko puta taktove poznate balkanske numere, koje su u jednom trenutku u šaljivom tonu najavile i čuvenog Ibru, na opšte oduševljenje publike u sali.

Od Mahmooda i Clare do Annalise i Angeline Mango: mnogo je izvođača koji su nas navikli na izuzetan modni stil na pozornici Aristona. Valentino, Prada, Giorgio Armani, Versace, Etro... Sve luksuzne MADE IN ITALY modne kuće kojih možete da se setite imale su svog "predstavnika" na velikoj sceni, koji je donosio taj prepoznatljivi dašak italijanskog modnog stila.

Marco Mengoni, izvođač pobedničken numere od prethodne godine Due Vite, prezentovao je nekoliko modnih outfita koji su bili ili custom made (znamo da je modna dizajnerka Donatella Versace odgovorna za većinu njegovih scenskih stylinga) ili direktno inpirisani lookovima sa pisti revija visoke mode (Valentino).

Iako je prvo veče prošlo u izvanrednoj atmosferi, ono što se najviše iščekuje (i najduže) verovatno jeste petak veče, kada će takmičari imati priliku da izvedu duete sa slavnim gostima, izvodeći obrade pesama koje su obeležile istoriju muzike.

Nestrpljivo čekamo!

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.