U 51. godini, Sofia Vergara je ispunila sve svoje snove - ima uspešnu karijeru, porodicu, fanovi je obožavaju zbog njenih uloga i humora, a pri tom izgleda fenomenalno. U nedavnom intervjuu za Allure, glumica je progovorila o starenju, estetskim operacijama, kao i brojnim spekulacijama na društvenim mrežama koje utiču negativno kako na nju, tako i na sve druge žene njenog doba:

"Ponekad pročitam komentare, ali uglavnom izbegavam, jer - koja je poenta? Obično ih pišu ljudi u lošem raspoloženju, depresivni ili ljubomorni. Čitam i vidim da pišu 'Toliko je toga uradila da više ne liči na sebe'. I razmišljam - pa nije da ideš na operaciju da bi izgledao gore nego pre, zar ne? Uvek mi dođe da odgovorim: 'Ne, to je starenje! Starim i izgledam drugačije!'".

Sofia tvrdi da nije podlegla hirurškim zahvatima, ali da ne isključuje da će se to u budućnosti desiti: 

"Imam osećaj da ću uraditi sve što mogu od estetskih operacija kad budem spremna. Volela bih da imam više slobodnog vremena; već bih sigurno nešto uradila. Ali, zbog snimanja, ne mogu da se oporavljam nedeljama kod kuće."

Pomenuto vreme oporavka je glavni razlog zbog kojeg pribegava manjim korekcijama. "Nemam vremena za oporavak od posla. Radim microneedling, manje laserske tretmane za kapilare zbog rozacee. Redovno radim botoks oko očiju i na vratu"otkrila je za Glamour ranije.

Što se tiče drugih kozmetičkih injekcija? "Ne verujem u filere, bar ne u mojim godinama. Mislim da oni izgledaju dobro kada si mlad i želiš malo veće obraze ili punije usne. U pedesetim godinama, to neće učiniti da izgledaš mlađe, baš suprotno, opteretiće lice", objasnila je.

Iskrena je kako se oseća povodom starenja i smatra to oslobađajućim. "Vidi se starenje. Ne bih trebala da se žalim jer imam 51 godinu, još uvek sam zdrava i vrlo aktivna. Još uvek kad se pogledam u ogledalo, vidim nekoga lepog. Ali, ponekad mi dođe ono - 'Ko si ti?' Ipak sam srećna s onim što jesam. Samo sam naučila da prihvatim da sam to neka nova ja."

A da budemo realni, "nova" ili ne, Sofia izgleda sjajno jer pre svega zrači unutrašnjom lepotom i harizmom, te znamo da ćemo pažljivo slušati svaki njen savet o lepoti. Pa - kako to postiže? "Uvek skidam šminku pre spavanja. Takođe, pokušavam da izbegavam sunčanje lica bez obzira na sve", rekla je.

Vergarova je zapravo toliko posvećena zaštiti od sunca da je lansirala svoju liniju za negu kože, Toty, koja se sastoji od više proizvoda sa SPF 50+. "Smešno je jer mi je telo uvek mnogo tamnije od lica. U licu sam bleda kao duh. Mogu da vidim razliku u odnosu na prijateljice koje nikad nisu [nosile kremu za sunčanje], a sada su sve u fazonu, 'Zašto nismo obraćale pažnju na tebe?'' rekla je za Allure i podsetila na važnu anti-age lekciju pred leto.