ZADIVLJUJUĆI PORTRETI KATE MIDDLETON OBIŠLI SU SVET: Ekskluzivno pogledajte fotografije povodom jubilarnog 40. rođendana

Da li prepoznajete Kate Middleton na ovim fotografijama?

Profimedia

Povodom 40. rođendana vojvotkinje od Kembridža, Kensingtonska palata je objavila tri nova portreta Kate Middleton u veličanstvenim kreacijama Alexander McQueena, kako pozira pred objektivnom Paola Roversija. Čitava serija fotografija snimljena je u londonskom Kew Gardensu.

Prva prikazuje vojvotkinju u crno-beloj boji, kako gleda u daljinu u eteričnoj beloj haljini, sa kosom koja joj se nežno talasa na vetru. Nosi biserne minđuše koje su nekada pripadale princezi Diani. Drugi je prikazuje u upečatljivoj crvenoj haljini sa otvorenim ramenima Alexander McQueena, kako se osmehuje direktno u kameru. Minđuše potiču iz kolekcije kraljice Elizabethe, a sve kako bi odala počast najvažnijim ženama u životu njenog muža. Treći portret je opušteniji - Kate je u naboranoj beloj haljini i ponovo se osmehuje. 

Profimedia Pogledajte kako izgledaju.

Povodom obeležavanja jubilarnog rođendana, portreti će ući u stalnu kolekciju Nacionalne galerije portreta, čiji je pokrovitelj upravo vojvotkinja.

Fotografije podsećaju na moderne, stilizovane portrete kraljica Elizabethe i princeze Margaret tokom 1940-ih i 1950-ih godina. Odabir McQueen haljina je takođe vrlo prikladan i ne tako iznenađujući, jer je isti brend nosila i za svoje venčanje sa princom Williamom 2011. godine.