Iako je februar u poslednjim danima pokazao svoju prevrtljivu prirodu, pre zahlađenja bilo je teško ne misliti na proleće, godišnje doba koje poziva na reinvenciju. Osim prolećnog čišćenja doma, postoje i drugi načini kojima možemo da osvežimo enterijer kako se zima približava kraju.

1. Prolećno čišćenje

Pre svega dolazi temeljno čišćenje. Raščistite svoje police i ormare jer ćete se osećati drugačije u prostoru, te podići svo nivo kreativnosti i produktivnosti. Na primer, stare metalne vešalice zamenite drvenim i nabavite lepe posude za odlaganje sitnica.

2. Uredite svoj kauč i/ili krevet

Promena na nameštaju jednostavan je način na koji možete da transformišete sobu. Ako u dnevnoj sobi imate neutralnu sofu, jastucima unesite uzorke i teksture. U spavaćoj sobi stavite obični pamučni prekrivač koji možete da prebacite preko popluna. To će učiniti celu sobu urednijom, a preko svega možete da stavite šarene jastuke.

3. Iskoristite zidove

Ukrašavanje zidova čini prostor prijatnijim, a foto-tapete su sjajan način da im date na autentičnosti.

4. Unesite prirodu unutra

Ako ste dovoljno srećni da imate vrt ili pristup parku, unesite prolećne reznice i izložite ih u domu. Grane i grmlje lepo izgledaju izloženi u posudama, posebno oni s pupoljcima, te traju dosta dugo.

pexels-karolina-grabowska-4210807.jpg
Pexels/Karolina Grabowska 

5. Veštačke biljke

Danas se mogu pronaći uverljive verzije veštačkih biljaka, pa ako imate mračni kutak ili bilo koje mesto sa slabim svetlom u domu, to je stvarno dobra opcija umesto zelenila.

6. Spoljašnji prostor

Ulaganje u vrtni i terasni nameštaj zaista se isplatilo tokom pandemije. Stolice ukrasite jastucima i uparite ih s posebnim stolom za svoju oazu na otvorenom.

7. Dekoracije

Nikad ne potcenjujte moć dekoracija, poput keramike, sveća, te posuda za nakit i ključeve u prolećnim bojama i uzorcima.

pexels-kei-scampa-11125322.jpg
Pexels/Kei Scampa 

 Izvor: https://luxurysociety.hr/