Pariz je uvek dobra ideja, a posebno u praznično doba kada je svaki kutak ove sjajne metropole primer savršene estetike. Posebnu pažnju iz godine u godinu privlače božićne jelke, a između brojnih kreacija najviše se izdvajaju one smeštene u srcu luksuznih tržnih centara, hotela, restorana... I dok je svaka od njih priča za sebe, jedno im je zajedničko – svaka je vredna divljenja.

Donosimo izbor 5 najlepših novogodišnjih jelki i dekoracija u Parizu 2023:

1. Monumentalna jelka u Galeries Lafayettes

Božićna jelka koje morate da vidite zasigurno je ono u Galeries Lafayettes, jer to je delo koje se svake godine s nestrpljenjem iščekuje i nikoga ne ostavlja ravnodušnim - još od 1976. godine. Ove godine odlazimo u svet koji je zamislio Charles de Vilmorin, inspirisan sećanjima na Božić s bakom i dedom.


2. Jelka u Château de Vaux le Vicomte

Među najveličanstvenijim jelkama u okolini Pariza, nemoguće je zaobići onu koja je ove godine ustoličena u Velikom salonu Château de Vauxle Vicomte. Monumentalna jelka viša od 8 metara dominira grandioznim novogodišnjim stolom.


3. Božićno drvce Opéra Garnier Ladurée

Pariska opera otkriva veličanstvenu novogodišnju jelku koje je kreirala Anne Vitchen u saradnji s Ladurée. Oduševljava svakim detaljem.


4. Novogodišnje jelke i atrakcije na trgu Vendôme

Sada svake godine divovske novogodišnje jelke zauzimaju počasno mesto na trgu Vendôme, sve s potpisom i stilom slavne adrese hotela Ritz Paris. Osim impresivnih jelki ova lokacija oduševljava i božićnim karuselom kao iz bajke.


5. Božićna jelka hotela Peninsula Paris

U predvorju raskošnog hotela očekuje vas još jedna veličanstvena božićna jelka. Bilo da ste gost hotela, ručate ili ste svratili na šoljicu čaja, pogled je neodoljiv.