Minimalizam ostavljamo iza sebe, te se ove praznične sezone okrećemo ka novom trendu ukrašavanja novogodišnje jelke. Što više, to bolje - čini se da je nova parola za decembar 2023 i predstojeći januar 2024, barem kada je u pitanju praznična dekoracija.

Tradicionalno kićenje novogodišnje jelke i proces ukrašavanja doma prazničnom dekoracijom i dalje je omiljena tradicija mnogima od nas. Dok su neki već završili sa pripremama, drugi se tek spremaju da to učine i nađu vreme za ovu lepu aktivnost. Naravno, postavlja se neizbežno pitanje: kako ove godine učiniti jelku posebnom i drugačijom od prethodnih sezona?

Iako klasika uvek nosi sa sobom neosporivi šarm, novi trendovi nude obilje izbora i ideja koje je lako implementirati. Videli smo detalje poput mašni, cvetova, krupnih kugli, ali se polako ušunjao i pristup koji podrazumeva isključivo korišćenje lampica bez dodatnih ukrasa. Popularne su i druge netradicionalne jelke od neuobičajenih materijala poput papira, metala ili kartona.

1357060251_2_7_2.jpg
zara home 

Kao i u svemu, i u ukrašavanju borova pojavljuju se novi trendovi svake godine. Trenutno je popularan neklasičan pristup ukrašavanju, daleko od jednostavnih i suptilnih dekoracija koje su obeležile prethodne godine.

Tinsel Treeje osvojio svet kao nekonvencionalan način ukrašavanja. Ovaj trend uključuje korištenje sjajnih trakica ili metalnih niti koje vise s grana bora, stvarajući prekrasan sjajni efekat. Umesto klasičnih kuglica, postavite najpre samo lampice koje dodatno naglašavaju efektnost i stvaraju blistavi ugođaj iz snova.

 Jasno je zašto kuglice nisu nužne ove godine da biste imali najmoderniju novogodišnju jelku. Umesto toga, preporučuje se preterivanje s količinom dekoracije i brojem trakica koje ćete postaviti na grane. U nastavku donosimo još dodatne inspiracije: