Početak zimske idile podudara se s vrhuncem praznične euforije, a prilagođavanje vašeg enterijera jedan je od "zadataka" koji će nam oplemeniti životni prostor i učiniti da se osećamo dobro u svom domu. Koliko god da je mesec decembar haotičan, na pragu smo kraja godine i zasluženog odmora koji ćemo provesti sa najbližima, a prigodno uređen prostor doprineće osećaju mira i reseta. Jasno je da kraći dani i niže temperature doprinose tome da radije boravimo u kući - uložite malo vremena i truda u mini promenu uređenja enterijera, benefite ćete osetiti već od prvog trenutka.

U nastavku pronađite pet saveta koje možete da iskoristite kako biste osvežili vaš prostor ove praznične sezone.

Organizujte garderober

U hladnim, a često i mračnim zimskim jutrima, poslednje što želite jeste da po ormaru tragate za omiljenim parom pantalona ili džempera. Izbegnite nepotrebni stres (i nered) potpunim organizovanjem vašeg garderobera i polica. Složite zimske komade na niže police, pazite da kaputi i sakoi budu elegantno okačeni, a kape, šalovi i rukavice lako dostupni. 

Unesite mirisne note u dom

Ispunjavanje vašeg doma prijatnim zimskim aromama može vam pomoći da prigrlite svu udobnost praznične sezone. Potražite mirise inspirisane kedrom, toplim začinima, vanilom ili zimskim voćem poput nara i mandarine. Ovo možete postići upotrebom mirisnih sveća, difuzera mirisa ili jednostavno pronađite kozmetičke proizovde prilagođene zimskoj rutini, koja će oplemeniti vaš beauty ritual. 

sveca - viktor-nikolaienko-XIl4Sb7tP2c-unsplash.jpg
Unsplash / Viktor Nikolaienko 

Ambijentalno osvetljenje

Kada provodite više vremena u kući, atmosfera je ključna. Investirajte u osvetljenje u vašem životnom prostoru zamenom hladnih sijalica za tople, žute tonove. Stylish lampe su veoma dobrodošle, kao i zidne svetiljke. Ovo će stvoriti prijatnu atmosferu u vašem domu, savršenu za hladnije vreme.

Promenite zavese

Zamena laganijih zavesa sa onima od težih materijala, sjajan je način za osvežavanje prostora bez značajnih izdataka. Baršunaste zavese obično su najpoželjnije tokom zime, a njihova luksuzna estetika savršeno se uklapa u duhprazničnesezone.

EVO KAKO DA UREDITE SVOJ DOM PO UZORU NA FRANCUSKINJE: Ovih 5 detalja unose pariski šik u enterijer
Foto: Pexels/Polina Kovaleva  

Osvežite kupatilo

Tople kupke su savršen način za opuštanje posle dugih radnih nedelja. Priuštite sebi novi elegantni bade mantil ili set kvalitetnih peškira sa dekoracijom koja će dati sofisticiranu notu ovom prostoru.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.