Decembar je jedan od najneobičnijih meseci u godini, sa jedne strane se nalaze užurbanost, stres i retrospektiva svega što je iza nas, dok sa druge strane težimo mirnom okruženju, kvalitenom druženju sa najbližima te vremenu za sebe - šta god ono predstavljalo za svakoga od nas. Krajem godine, osećamo potrebu za dodatnom relaksacijom, a u tome nam je od posebne pomoći dom uređen po sopstvenoj meri. Kako volimo da budemo u toku sa trendovima, koje kasnije implementiramo u meri u kojoj želimo, okrenuli smo se dizajnu enterijera kao grani koja nam je uvek veoma inspirativna.

Svaka godina donosi sa sobom nove aspiracije, ideje i želje, a upravo u tom duhu smo istraživali šta je to novo u svetu uređenja domova. U 2024, dizajneri su otkrili da će jedna boja zauzeti centralnu poziciju. Reč je o plavoj - smirenoj, a istovremeno izuzetno snažnoj boji koja asocira na sofisticiranost i eleganciju.

U nastavku, upoznajte se sa plavim trendom u dekoraciji doma, te kako je možete elegantno implementirati u vaš dom, stvarajući stvarajući umirujući prostor koji istovremeno pruža energiju.

Počnite s suptilnim promenama

Ako ne želite previše da rizikujete, te okrečite kompletnu prostoriju u plavu boju, počnite sa suptilnim promenama. Mali dodaci poput sveća, vaza i jastuka u plavoj boji su odličan način da isprobate ovaj trend. 

emily-wang-Wv65tpVIdDg-unsplash.jpg
unsplash /emily wang 

Postignite harmoniju uz miks različitih šara i tekstura

Dosledna upotreba iste boje širom doma može brzo rezultirati jednoličnim utiskom. Tajna leži u kombinovanju različitih tekstura i šara (kao i u modi, uostalom). Ovaj pristup će dodati karakter prostoru, sprečavajući ga da izgleda monotono, a istovremeno zadržavajući harmoničan izgled.

Jedna boja koja će biti u trendu za 2024 godinu
unsplash / sven brandsma 

Igrajte se s različitim nijansama plave

Spojite smele nijanse poput tamnoplave i svetloplave ili ih ublažite nijansama tkanina poput teksasa. 

Jedna boja koja će biti u trendu za 2024 godinu
unsplash / anna sulivan 

Osvežite prostor umetničkim delima

Jedan od najlakših načina za osveženje doma jeste zamena starih slika na zidovima. Preporuka: Investirajte u visokokvalitetne ramove koji će učiniti podići celokupni utisak. 

Jedna boja koja će biti u trendu za 2024 godinu
unsplash / anthan van egmond 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.