Na šta se tačno misli kada se kaže prirodno isfenirana kosa i to ona nakon drugog dana od pranja?

U principu to je onaj čuveni stil frizure koju pretenduju Francuskinje, bez preterano truda, ali ipak tako šik.

U pitanju je takođe ultimativna frizura kul devojke, koja odaje stav "Jednostavno me nije preterano briga za utisak koji ostavaljam", koji je u isto vreme nonšalantan, ali i uglađen. Podrazumeva perfektno isfeniranu kosu, koja pravo vreme da zasija u svom punom sjaju dobija zapravo drugog dana.

Ovu frizuru imali smo prilike da vidimo praktično na svim bitnim revijama prikazanim za sezonu -jesen/zima 2019-2020 (Chanel, Louis Vuitton, Miu Miu).

(Beauty tricks: Kako izravnati kosu bez upotrebe topline? (VIDEO)

"Ovako isfenirana kosa odaje taj poseban bez mnogo truda utisak, ali uvek u dobroj meri uglađen i svakako onaj koji zrači samopuzdanjem. Ono što se meni posebno dopada u vezi ovog trenda jeste to što kosa izgleda prirodno. Glam look rezervisan je za crveni tepih, ne za svakodnevni street style" , kaže Anthony Nader - jedan od redovnih backstage frizera na Nedelji mode u Parizu.

"Kosa drugi dan nakon feniranja ili prirodan izgled kose nakon feniranja, jeste frizura koju želi svaka žena koju poznajem. To je taj tipično francuski look koji ne izgleda kao da ste upravo proveli 45 minuta sedeći na stolici frizerskog salona, već kao da ga jednostavno posedujete. I upravo u tome leži sva njegova moć. Najbolji način na koji bih mogao da opišem ovaj novi trademark izgled jeste taj da zamislite svoju tek isfeniranu kosu, a potom razbarušite perfektnu teksturu, ne bi li izgledala življe i jednostavno prirodnije. Volim što je upravo ovo izgled sezone, jer izgledate u isto vreme sređeno, ali ipak opušteno", objašnjava Antohny.

(Top Knot: Trendy frizura koja se pravi za pet minuta i stoji svakome)

Najbolji način da dobijte ovakav izgled jeste taj da naravno uradite feniranje u frizerskom salonu, a potom sami odmah pojednostavite formu.

Međutim, ukoliko niste u mogućnosti da skoknete do frizera, onda nakon pranja, na krajeve mokre kose nanesite light varijantu pene za kosu. Potom, sušite kosu uz češljanje sa što većom četkom, jer ona kupi mnogo više vlasi odjednom i pravi formu. Zatim, figarom blago uvijte pramenove, ali krenuvši od središnjeg  dela kose. Zabacite kosu unazad, protersite prstima i to je to.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/