Dok se duga kosa često povezuje sa romantikom i ženstvenošću, postoji nešto u preciznosti tupo ošišanog boba, sa svojim oštrim krajevima, što transparentno pokazuje unutrašnju snagu i samopouzdanje žene.

Čuveni moćni bobovi

"Kada pomislite na power bob setite se svih moćnih žena koje su spremne da se odluče za ovaj stil."

Istina je, tokom godina smo videli bezbroj interpretacija power boba, dok žene nastavljaju da koriste svoju kosu kao simbol snage i kontrole - što je primer i sa novom sezonom serije Succession.

Ana Wintour iz američkog Vogue-a je praktično izmislila power bob, a stilisti kažu da ova frizura dobro pristaje osobama koje imaju ravnu kosu. Ali tu su i mnoge druge zvezde koje su birale ovu frizuru onda kada su želele da dominiraju svojom pojavom i stavom: Kaia Gerber, Bella Hadid, Kourtney Kardashian, Selena Gomez, Rosamund Pike...

Skoro i da ne postoji žena kojoj bob ne stoji, ali treba se navići na njega naročito posle duge kose, na primer. Zato, ako imate dugu kosu već nekoliko godina i želite promenu, naš savet je da ne pravite odmah tako drastičnu promenu.

Kako dobiti power bob

Power bob je idealan za svakoga ko želi da se izdvoji iz gomile i pokaže autoritet, ili ko generalnoteži ka svetskoj dominaciji, a to najbolje dokazuju Francuskinje čiji je stil lako prepoznatljiv.

Ženstven je, a opet i ne tako dosadan i može se nositi na više načina.

Dakle, kako ga stvoriti?

„Zatražite od svog frizera tupi bob, ošišajte sve na jednu dužinu“, savetuje poznati frizer iz Njujorka.

Jedina mana ovog rezanja je što zahteva mnogo održavanja posle salona u poređenju sa više neurednih bobova.

Pošto ćete svoju kosu izlagati velikoj toploti, takođe ćete morati da uložite u dobar sprej za zaštitu od toplote.

„Takođe bih preporučio uvođenje kvalitetnog šampona i balzama u vaš režim svakodnevne nege kose, što može napraviti veliku razliku u ukupnom zdravlju i izgledu vaše kose“, kaže on.

Dodajte tome redovno šišanje svakih šest nedelja, i vi i vaš power bob ćete uvek biti spremni za dan.