Nema sumnje da ćemo se i ovog proleća i leta oslanjati na modne asesoare u kreiranju svakodnevnog chic look-a, a tu praksu smo rešili da prenesemo i na polje frizure, odnosno kose.

Svi se sigurno sećate stila Blair Waldorf iz serije Gossip Girl čiji je jedan od zaštitnih znakova bio upravo ukras za kosu, odnosno mega popularni veliki rajfovi. Tih godina, rajfovi su zauzeli prvo mesto u modnom svetu asesoara, međutim, poslednjih godina revival ovog trenda doneo nam je i mnoge druge ukrase za kosu poput marama, mašnica, šnalica…

Najpoželjnije i najatraktivnije frizure ovog proleća i leta biće one koje krasi drugačiji look. To predstavlja igranje sa bojama, asesoarima i dužinom je u potpunosti dozvoljeno, čak i poželjno! Sigurni smo da će vam sledeći primeri pružiti uvid iz „prve ruke“ u nove hair trendove i pomoći vam da se odlučite koju ćete frizuru poneti ovog leta.

1. Konjski rep koji će istaći volumen

Izdvojite pramenove debljine oko 5cm i svaki uvijte u blage talase uz pomoć pegle ili figara. Sad uzmite četku i blago pokupite kosu u rep. Uzmite maramu ili scrunchie gumicu i vežite je oko repa uz samu glavu, kako bi prikrila gumicu. Koristite sprej za volumen, ukoliko želite dodatnog volumena, a rep podignite u vis i lagano češljajte četkom sa čekinjama prema gole, kako biste postigli blago tapiranje i razdvojile talase.

2. Zvezde u kosi

Da biste sklonile kosu sa lica, napravite razdeljak i jednu stranu zakačite uz pomoć ukosnica sa zvezdicama, izgledaćete nežno i romantično.

3. Wet hair look

Ova frizura zahtevaće četku za raščešljavanje kojom ćete lepo začešljati kosu u nazad. Koristite fen za kosu da bi to postigli. Na dlanove nanesite gel za stilizovanje kose u količini koja odgovara veličini jednog novčića. Zatim gel prstima rasporedite kroz čitavu kosu, počev od korena. I na kraju naprskajte lakom za kosu, da bi frizuru fiksirali.

4. Konjski rep od dela kose + talasi

Pre svega nanesite preparat koji štiti kosu od toplote. Zatim peglom ili figarom uvijte kosu, mada je možete uvijati i pomoću krupnih papilotni - ako želite krupne talase. Kada završite uvijanje nanesite sprej za kosu i raščešljajte talase četkom. Prikupite gornji sloj kose, obuhvativši kosu u rasponu od slepoočnica i na sredini temena vežite u visoki rep. Za nežne vlasi nanesite ulje na dlanove i provucite kroz kosu.

5. Beach Waves ukrašeni zanimljivim ukosnicama

Za talase kao sa plaže, za kraću kosu koristite peglu, kako bi vlasi bile prirodno prelomljene. Nagnite glavu ka dole kako biste svu kosu stresle prema napred i onda nanesite talk ili suvi šampon kako biste upili sva ulja. Kada vratite kosu u nazad, oblikujte je i napravite razdeljak gde želite, a zatim ukrasite dekorativnim ukosnicama.

6. Podignuta kosa sa maramom 

Ukoliko nemate lokne, prvo ih napravite uskim figarom, uvijajući što tanje pramenove. Zatim podignite kosu u visoku rastresitu punđu, a nekoliko pramenova spustite da blago padaju preko lica. Iskoristite satensku gumicu za kosu kako biste pričvrstili punđu. Potrebna vam je duga marama, tako da je možete višeslojno obmotati oko glave. Stavite sredinu marame kao da hoćete da vežete maramu iza glave, zatim napravite krug i vežite mašnicu iznad čela.

7. Riblji rep  

Skupite kosu u srednje visoki rep i pričvrstite kosu jakom gumicom. Preko nje možete obmotati i neku dekorativnu satensku gumicu po vašem izboru. Razdvojite rep u dva dela i ispletite riblji rep.

8. Visoka punđa sa leptir-šnalicama  

Podignite kosu visoko i pričvrstite elastičnom trakom ili svilenom gumicom za kosu. Iskoristite sitne šnalice u crvenoj ili narandžastoj boji kako biste svaku vlas koja se otpustila pokupile i postigle look iz '90-ih.

9. Opuštena pletenica-punđa + ukrasne ukosnice  

Vežite niski rep, u dnu glave, do samog vrata. Ispletite čvrstu pletenicu - ili riblju pletenicu, do polovine repa. Kada ste vezali gumicom pletenicu, blago je razvucite prstima u širinu i krenite da je obmotavate kao da pravite punđu. Vežite punđu tako da krajevi repa ostanu otpušteni, kao na slici. Za kraj, ukrasite kosu zanimljivim ukosnicama.

10. Privremeni ombre u plavoj boji

Za ovakav izgled vam je potrebna bilo koja vrsta privremene farbe, možete koristiti i farbu u spreju. Ako koristite sprej krenite od dna, tako da na dnu bude najtamnija boja koja postepeno postaje svetlija kako ide prema vrhu. Zaustavite se nekoliko centimetara od korena.