Proleće je vreme kada se mnogi žale na opadanje kose, ali i na sporiji rast. Iako stručnjaci kažu da je prosek rasta dlake do centimetar mesečno, veliki broj ljudi u poslednje vreme muku muči sa retkim vlasištem, kao i činjenicom da im kosa gotovo uopšte i ne raste, pogotovo ako su uz to i preležali koronu.

Naravno, ključno je da u ovakvim situacijama potražite pre svega stručnu pomoć kako bi se utvrdio tačan razlog opadanja i kako biste pronašli odgovarajuće proizvode da stanje što pre rešite. Naravno, postoje i stvari koje možete sami da uradite, kako biste potpomogli rast i dobili bujniju frizuru, ali naravno, za to je potrebno vreme.

Prirodna ulja poput ruzmarinovog i ricinusovog su odličan izbor, ali samo ako ih redovno koristite, kao i šamponi bez sulfata. Međutim, postoji još nešto što možete da uradite za svoju kosu.

Silikonski masažer pospešuje rast kose TikTok/ @isabellakatee

Naime, društvene mreže su već mesecima preplavljene primerima devojaka i žena koje se kunu da im je u oporavku temena i za brži rast kose pomogao silikonski masažer.

Ova zgodna alatka koristi se prilikom tuširanja i spada u jedan vid eksfolijacije korena dlake, te na taj način uklanja nagomilan sebum i prljavštinu, ali i sprečava nastanak peruti. Njegova glavna namena je da pre svega pojača cirkulaciju u skalpu i pomogne proizvodima da lakše prodru u kožu.

Istraživanja su pokazala da silikonski masažeri stimulišu rast dlake, i čine vlasište bujnijim, a sve što je potrebno je da prilikom pranja kose nežno masirate teme, pogotovo delove na kojima vam kosa pojačano opada.

Silikonski masažer za kosu je dobar način da se rešite opadanja kose.
Shutterstock 

Ovako nešto savetuje se da radite i kada nanesete hranljive maske i ulja. Nakon nekog vremena bebi kosa će krenuti da raste, što je dobar znak da alatku koristitite na pravi način.