Kako starimo, promene se neizbežno dešavaju. Bilo da se radi o finim linijama i borama, gojenju ili sasvim drugačijem ciklusu spavanja, starenje utiče kako na našu kožu, izgled... tako i na kosu.

Pre svega, dužina ciklusa rasta kose postaje kraća, a pramenovi manje pigmentisani, što dovodi do sedenja. Pošto se prečnik folikula dlake smanjuje, gusta kosa koju ste imali kao mlađi transformiše se u tanju. Mnogi folikuli prestaju da proizvode nove dlake, još više istanjivši vašu vlas.

Lekari kažu da ovaj vitamin treba da uzimate svako jutro jer pomaže opuštenoj koži da se vrati u bolje stanje.
GOOP / Planet / Profimedia 

Pa kako usporiti proces starenja kose? U nastavku otkrijte jednostavne savete za negu.

  1. Sprečite oštećenje toplotom: Prekomerno izlaganje ekstremnim temperaturama utiče na keratin u strukturi vaše kose i slabi je. Ako vam prirodno sušenje nije opcija, uložite u proizvode za zaštitu od toplote.
  2. Vodite računa o temenu: Kao što bi retinol i krema za sunčanje trebali da budu obavezan deo vaše rutine nege kože protiv starenja, i vašem skalpu je potrebna posebna pažnja. Potražite šampone i balzame koji sadrže sastojke poput vitamina E, ulja jojobe i keratina koji pojačavaju čvrstoću, sjaj i glatkoću.
  3. Koristite ulje za kosu: Dok će vaši pramenovi neizbežno gubiti sjaj kako starite, korišćenje ulja za kosu može pomoći da vaši pramenovi izgledaju sjajno.
  4. Uključite biotin: Postoje brojne studije koje potvrđuju da su suplementi vitamina B7 korisni za rast zdrave kose i noktiju. Bilo da se primenjuje lokalno ili oralno, uključivanje biotina u vašu rutinu lepote može pomoći dugoročnom zdravlju kose.
profimedia-0752797193.jpg
GOOP / Planet / Profimedia