Nakon što smo oporavili kosu od mora i sunca, vreme je za razmišljanje o novom izgledu za jesen. Jedna boja nas posebno inspiriše da odjurimo do najbližeg frizera kako bismo svojoj kosi dali preko potrebnu jesenju nadogradnju: boja meda.

''Ova boja ima smeđu bazu koja je istaknuta ili posvetljena tehnikom balayage'', rekao je kolorista Rex Jimieson iz Maxine Salona u Chicagu.

Dodaje da, ako vam kosa nikad nije bila farbana, ovaj izgled možete da postignete bez upotrebe blanša. ''Deluje na prirodnoj kosi koju želite da održite zdravom, ali da posvetlite folijom ili balayageom. To znači da nema stare boje, ispiranja i teškog održavanja''.

Otkrili smo vam koja će boja biti 'must try' ove jeseni, a kada je reč o frizuri i šišanju, jedan stil već sezonama ne silazi sa trona.

Pogađate, reč je o bob frizuri. Francuski bob, dečački bob, skandi bob različite su varijacije na temu i biće veoma popularni i ove jeseni. 

Oštar bob jedan je od najmodernijih stilova sezone. Frizer Davis objašnjava da iako ideja o bobu s grubom linijom kose nije nova, još uvek izgleda impresivno i ostaje u trendu. Razdeljak kose mora biti simetričan za pravi efekat.

Italijanski bob je s druge strane, idealan izbor ukoliko želite da zaboravite na uređaje za oblikovanje kose koji koriste toplotu i svega onoga što vam oštećuje kosu. Iako ste možda ubijeđene da ovakva frizura zahteva preveliku posvećenost i svakodnevno dugotrajano stilizovanje, varate se. Poenta je u tome da ne preterujete sa njenim oblikovanjem jer i njeno prirodno izdanje čini da izgledate chic.

Itlaijanski bob inspirisan je luksuznim italijanskim filmskim boginjama poput Monice Belluci, no trendi rez još uvek ima moderan zaokret. Frizuru uglavnom karakterušu voluminozni vrhovi kose koji sežu barem do vrata.