Na sreću, neki od najboljih tretmana za rast kose ne zahtevaju odlazak kod dermatologa ili trihologa - što znači da gušću i dužu možete možete postići kod kuće. Ako imamo na umu da se beauty tržište za negu kose konstantno razvija, znamo da je trenutno dostupan ogroman broj proizvoda za rast kose, što nas dovede u dilemu - koji su oni pravi. Zato smo pozvali hair stručnjake da preporuče najbolje od najboljih.

„Toliko različitih faktora može da doprinese opadanju kose“, kaže trihološkinja Helen Reavey, koja kao potencijalne uzroke navodi starost, nivoe stresa, ishranu, bolest, hormonsku neravnotežu ili čak korišćenje prevelikog broja proizvoda. Ona nastavlja da je prepoznavanje uzroka gubitka kose ključno, jer metode lečenja mogu uveliko da variraju. Pored sastojaka kao što su kurkuma, kofein, CBD, ali i peptidi, đumbir i crvena detelina, stručnjaci preporučuju suplemente kao što su biotin, cink, selen i gvožđe.

A u nastavku saznajte koji proizvodi, po njihovim preporukama, najefektivnije pospešuju rast kose.

Najbolji duo za čišćenje: Vegamour Gro Revitalizing Shampoo i Conditioner Kit

Na bazi prirodnih aktivnih sastojaka mung pasulja, kurkumina i crvene deteline stimuliše rast duge i guste kose. Tu su i veganski keratin, proteini svile, ulje marule, organski murumuru puter i ulje ksimenije za hranjenje, jačanje i čišćenje temena. 

slide_2 (1).jpg
Vegamour 

Najbolji suplement: Nutrafol Women Hair Growth Supplement

Sadrži vitamin E, za koji se pokazalo da pomaže kod gubitka kose i oštećenja kose uzrokovanih oksidativnim stresom, što znači neravnotežu između slobodnih radikala i antioksidanata u našem telu. Preopterećenje slobodnim radikalima je loše jer može da izazove oštećenje masnog tkiva, DNK i proteina u vašem telu.

slide_7 (2).jpg
Nutrafol 

Najbolje ulje za vlasište i jačanje kose: Mielle Organics Rosemary Mint Scalp & Hair Strengthening Oil

Mešavina 30 esencijalnih ulja i ekstrakata okuplja se da kondicionira folikule kose, ublaži suvo vlasište, glatke ispucale vrhove i poveća elastičnost kose. Posebno se preporučuje kovrdžavoj kosi, protiv lomljenja, a nanosite ga uveče pre spavanja. 

slide_7 (1).jpg
Mielle 

Najbolja minoksidil pena za ponovni rast kose: Rogaine 5% Minoxidil Foam Hair Regrowth Treatment

Minoksidil je glavni u borbi protiv opadanja kose povezanog sa menopauzom. Ovu vrstu gubitka kose izaziva DHT, androgeni enzim koji se luči iz folikula dlake i uzrokuje skraćivanje ciklusa rasta kose. Minoksidil pomaže u blokiranju lučenja DHT-a, pomažući u održavanju zdravijeg ciklusa rasta.

slide_ (108).jpg
Rogaine 

Najbolji šampon za gustoću: RevitaLash Thickening Shampoo

Za šampon koji sadrži biotin, ova RevitaLash formula je za vas. Pored biotina, ovaj šampon sadrži mešavinu lista lokvata, kore vrbe i pantenola za poboljšanje optimalnog zdravlja vlasišta i jačanje krajeva, čineći da kosa bude gušća i sa više volumena. 

slide_5 (1).jpg
Revitalash Cosmetics