Trendovi u beauty i fashion industriji ovih dana stižu jedan za drugim, a mi priznajemo da nam se većina njih veoma dopada. Onaj koji bismo posebno istakli jeste pumpkin spice latte, anglicizam koji se odnosi kako na make-up kategoriju, tako i i na kolorizaciju kose. Budući da sa promenom godišnjeg doba svakako razmišljamo o novim nijansama kose i tražimo inspiraciju među trendseterkama na Instagramu i drugim mrežama, ovaj hint nam je dobrodošao.

Tople nijanse u boji bundeve na prvu loprtu zvuče neobično, ali kada ih primenimo u formi suptilnog balayagea (da, ova vrsta farbanja i dalje je opstala među hair stylistima) vidimo da je ovo zapravo sjajna ideja za novu IT boju kose. 


Dakle, šta je tačno pumpkin spice latte balayage?

Balayage je suptilniji način da transformišete boju vaše kose – ova posebna tehnika donosi nagoveštaj jeseni dodavanjem toplih, bakarnih pramenova, umesto da koristite samo jednu boju farbe. Rezultat? Prelepa mešavina smeđe, crvene, bakarne, pa čak i nagoveštaja plave (u zavisnosti od želja i onoga što odgovara vašem tonu kože) kako biste u jesenjim mesecima izgledali chic i trendi. 

nicole kidman-0696140569.jpg
Profimedia 


Šta treba da pitate svog frizera?

Frizeri opisuju ovu nijansu kao „prirodni balayage zlatnobraon nijansi”. Važno je da imate na umu ovaj „prirodni“ element kada razmišljate o vašoj novoj frizuri – ideja ovog trenda je u mešanju tonova kako biste poboljšali i istakli boju vaše kose. 

Kako održavati ovu nijansu kod kuće?

Ako već neko vreme farbate kosu, biće vam poznati uobičajeni saveti o korišćenju šampona i balzama bez sulfata koji čuvaju boju i to da kosu uvek perete sa hladnijom vodom da biste sprečili ispiranje farbe.