Bob, bob, bob! Čini nam se da ove reči od početka jeseni2023. čujemo u prolazu ispred većine frizerskih salona ili kafea gde grupa prijateljica ležerno ispija kafu dok "pretresa" najnovije beauty trendove. Bob frizura zaživela je kao nikada pre i mnoge od nas često se pitamo da li bismo i kako i mi same mogle da je iznesemo. 

Kada bismo opisivali "plush" bob, verziju ove frizure koja daje najskupoceniji efekat, rekli bismo da je to kosa koja izgleda zdravo, lepršavo i bujno. Ne čudi nas da je ovo veoma tražena frizura budući da se estetikom oslanja na svepristune quiet luxury i stealth wealthtrendove kako u modi, tako i u dizajnu, beauty svetu... Istovremeno izgleda uglađeno, ali i buntovnički, elegatno, ali i ležerno. 

Dakle, šta je tačno "plush" bob? U suštini, to je bob frizura puna volumena koja je odličan izbor za sve dame čija vlas ima finiju i tanju strukturu. Efektna dužina kose ono je što daje cool i chic vibe svakome ko je nosi, a ceo izgled momentalno se podiže na viši nivo i dobija na modernosti.

I dok se većina bob frizura u velikoj meri oslanja na šišanje, u slučaju „plišanog boba“ jednak naglasak je stavljen na stilizovanje. Ključ je u stvaranju odignutosti kose u korenu (najbolje bi bilo feniranjem) što kosi daje živost. Uz dodatak mudro isečenih stepenova, dobija se taj "pokret" i zamah u kosi. 

"Plush" bob se razlikuje od klasičnog koji ima jednu dužinu kose i po tome što na prednjem delu ima nekoliko stepenova i time dodatno uokviruje lice.

Bonus savet: za stilizovanje uvek koristite što veću okruglu četku.