Koja je tajna buđenja sa savršenom frizurom? Uprkos verovanjima iz bajki poput Zlatokose da je to dugo i strpljivo češljanje, istina je da je u pitanju malo posvećenija priprema i nega pred spavanje. Za pet noćnih TikTok trikova, nastavite da skrolujete.

Svilena jastučnica

Tajna svilenkaste kose? Svilenkate jastučnice. Ovaj delikatan materijal ne samo da sprečava da se kosa zamrsi i promeni oblik, već potencijalno može da spreči i pucanje krajeva. A benefite koje ima po kožu lica već sigurno znate...

Noćne maske za kosu

Predstavljamo vam viralni korejski trik za lepotu: noćne maske za kosu. Svetski ljubitelji korejske kozmetike obožavaju noćne maske, a i mi takođe. Natopljene visokokvalitetnim i visokoefikasnim sastojcima, maske ne samo da rade čuda za vašu kožu lica, već i kada se primene na kosi, rezultiraju sjajnom frizurom.

Pena + pletenice

A kako se probuditi s onim morskim, razbarušenim talasima u kosi? Nanesite penu na donje dve trećine vlažne kose i pletite kosu u 1, 2, 3 ili 4 pletenice, u zavisnosti od debljine. Krupnije pletenice za veće lokne, sitnije za manje.

profimedia-0797871320.jpg
Inez & Vinoodh / BEEM / Beem / Profimedia 

Izbegavajte spavanje s mokrom kosom

Trudite se da izbegavate odlazak u krevet s mokrom kosom. Kada se kombinuje sa prevrtanjem i okretanjem na jastučnici, mokra kosa često postaje krta i neposlušna zbog konstantnog trenja, zbog čega se sledećeg dana teže i stilizuje.

Kapa za tuširanje

Možda nije na estetski zavidnom nivou, ali kapa za tuširanje je zapravo jeftin i lak trik za očuvanje besprekorne frizure tokom noći. 

Izvor: ELLE/T.Đ.