Sa užarenim letnjim suncem, promena frizure koja će nam olakšati svakodnevicu može da bude vrlo mudar, a istovremeno i stylish potez. Ako vam je potrebna inspiracija, Priyanka Chopra je nedavno viđena s novom, chic bob frizurom u okviru saradnje s brendom Bvlgari, a o kojoj bruji internet. Prema mišljenju profesionalnih frizera, postoje tri specična stila za letnje vreme koja su otporne na visoke temperature i vlagu. 

Teksturirani bob

Kratka kosa i minimalno stilizovanje su dobitna kombinacija za gradske vreline, a klasični bob je najtrendi frizura već nekoliko sezona unazad. Kako se kratka kosa teško veže, najbolji način je da je nosite zalizanu ili sa serumom. Ostavite svoju prirodnu, razbarušenu teksturu tokom leta, kako je ne biste dodatno izlagali toplim uređajima, a imaćete efekat kao da ste upravo došli s plaže.

Power pixie

Pixie je jedna od najboljih opcija za leto. Ističe crte vašeg lica i čini da oči dođu do izražaja. Takođe, fantastična je za predstojeće toplotne talase jer kao što znate - duga kosa je košmar za funkcionisanje na 40+ stepeni Celzijusa. Nećete imati problem s vlagom, kao ni osećajem da se kosa prianja na leđa. Zamolite frizera da doda slojeve tokom šišanja, a kasnije će održavanje biti vrlo jednostavno - samo poprskajte omiljeni sprej za teksturu ili je učvrstite za funky izgled.

Stepenasta kosa

Za one koji ne žele da se odreknu duge kose tokom leta, stepenasta frizura je prvi korak da se rešite njene težine i olakšate sebi dane. Ovaj stil čini i da kosa izgleda punije, voluminoznije, a posebno se preporučuje kovrdžavoj kosi koja ne traži stilizovanje, već samo dodatno naglašavanje specijalnim kremama i serumima. Ne potcenjujte ove preparate jer pružaju vašim vlasima vlagu koja im nedostaje na suncu.