Već smo ustanovili da će bob frizura nastavlja sa dominacijom u beauty svetu (i ovog leta), kao i cele godine. Različite varijante ove frizure osvojile su svet, privukavši pažnju kako IT devojaka i poznatih ličnosti, tako i svih nas. Oni koji žele promenu i ulazak u svet bob frizura zaista imaju širok spektar opcija koje se razlikuju u sitnim detaljima, omogućavajući svakome da pronađe idealnu verziju za sebe.

Ipak, izgleda da nam izbora nikada nije dovoljno, jer je najnovija tendencija za leto 2024. tzv. Monroe bob. To je jedna od onih frizura koju nije potrebno previše objašnjavati. Inspirisana legendarnom glumicom i ikonom stila Marilyn Monroe, budi asocijacije na glamur zlatnog doba Holivuda te sofisticiranost, eleganciju i ženstvenost.

Ovaj stil karakterišu mekani, bujni talasi i blago uvijeni krajevi, što kosi daje prirodan, ali istovremeno i glamurozan izgled. Monroe bob nikada nije previše uglađen, a to je ono što ga čini modernim. Izgled se može prilagoditi različitim dužinama, ali kraći rez će vam dati strožiji look, dok su blaži, prirodni talasi pogodniji za ležernije prilike.

Stilovi inspirisani Marilyn takođe dobro pristaju uz francuski bob i dugi bob, kao i uz slojevite dužine. Bez obzira na to da li imate tanku, gustu, ravnu ili talasastu kosu, Monroe bob se može prilagoditi vašim potrebama i stilu. 

Međutim, da biste postigli najbolji efekat sa ovom frizurom, gotovo je neophodno imati veštinu baratanja četkom i fenom. Pravilno feniranje i oblikovanje su ključni za postizanje savršenih talasa i volumena koji definišu Monroe bob. Zbog toga se mnogi ipak odlučuju za odlazak u frizerske salone, gde profesionalci mogu da pruže savršenu završnicu. 

Bez obzira na to da li želite suptilnu promenu ili potpuni preobražaj, Monroe bob je savršen izbor za leto 2024.

Izvor: Storybook