Gradski asfalt se topi, svež vazduh postoji samo u mislima, a obala je negde daleko... Ukoliko nemate tu sreću da ovaj tekst čitate iz udobne ležaljke na nekoj od morskih destinacija, saosećamo s vama. Dugi dani u gradu zahtevaju mudra rešenja: kako kada je u pitanju modni stil, tako i u beauty segmentu. A kada govorimo o kosi, prekopotrebne su nam stylish frizure koje će zaokružiti celokupno izdanje, ali nas istovremeno i spasiti od toplote. Za one sa srednje dugom i dugom kosom, jedna od najpopularnijih frizura za leto 2024. je svakako good old konjski rep.

Kako bi rep bio savršeno stilizovan, posebno ako imate tanku kosu, potrebno je znati nekoliko trikova jer se često može dogoditi da rep izgleda opušteno i bez volumena. Zbog toga, da bi vaša frizura izgledala poput onih koje su nekrunisane kraljice ovog stila (Ariane Grande, Kim Kardashian, Kendall Jenner...) sledite ova uputstva. Počinjemo!

profimedia-0397131374.jpg
Anthea Simms / Camerapress / Profimedia 

Za početak, važno je da vaša kosa bude sveže oprana i po potrebi oblikovana fenom, presom ili drugom tehnikom koja joj daje volumen, formu i sjaj. Takođe je važno odlučiti se kakav rep želite – visok, srednje visok ili niži, jer to značajno utiče na oblik repa i izgled frizure. Odredite visinu repa i mesto gde ćete sakupiti kosu, koju ćete češljem savršeno zagladiti u tu tačku.

Podignite ga

Da vaš konjski rep ne bi izgledao opušteno i umorno, važno je da ga čvrsto zavežete. To uglavnom znači korišćenje dve gumice za kosu i mogućnost korišćenja ukosnica ili šnalica – jednostavno napravite X sa ukosnicama tačno ispod konjskog repa, na glavi.

Koristite proizvode za volumen

Pre sušenja, nanesite sprej ili penu za volumen. Ovi proizvodi pomažu kod podizanja kose od temena i daju puniji izgled.

pexels-gabby-k-6998813.jpg
pexels / gabby k 

Napravite ga dvaput

Ovo je trik koji nije teško primeniti. Razdvojite kosu na dva dela, zavežite gornji deo, a zatim zavežite donji deo. Prvi rep će pasti na vrh drugog repa, kamuflirajući ga i stvarajući iluziju jednog punijeg, dužeg repa.

Podelite u tri dela

Zanimljivo je da se svaki, pa i najtanji rep može podeliti u tri jednake celine. Omotavanjem dve celine oko centralnog dela kose, te spajanjem gumicom u jednu celinu doprinosi oblikovanju repa sa više volumena.

profimedia-0363714981.jpg
Anthea Simms / Camerapress / Profimedia 

Ne zaboravite!

Savršeno zagladite kosu koju skupljate u rep, pripremite čvrstu i dovoljno estetičnu gumicu, kao i dekorativne šnale, mašnu; okušajte se u omotavanju pramena kose oko same gumice čime postižete prefinjen izgled. 

Storybook/Elle/Natalija Knežević