Leto je stiglo u punom sjaju i vreme je da pričamo o bobu iz 50-ih, frizuri koja obećava da će osvojiti ovu sezonu. Nije iznenađujuće što tražimo novu hair inspiraciju za tople mesece, a jedno određeno doba se izdvaja kao referenca koju mnoge IT devojke kanališu. Nakon meseci dominacije stilova iz '90-ih i '00-ih, '40-e i '50-e su spremne da preuzmu tron i donesu nam vintage leto.

Videli smo kako cat-eye naočare, cvetne haljine, retro krojevi kupaćih kostima ponovo postaju trend, sa slavnim obožavateljkama poput Sabrine Carpenter, Beyonce, Jennifer Lopez i Else Hosk. Bilo da se radi o koketnom pin-up stilu svojstvenom Marilyn Monroe, ili o elegantnom uticaju Grace Kelly, retro je ponovo u modi.

Šta je bob iz 50-ih?

Bob iz 50-ih podseća na starinske vibracije Marilyn Monroe, ali se fokusira na nešto duži, opušteniji stil (čitaj: njene slobodne dane provedene u farmericama i majici u Hamptonsima). Ovaj stil nije strogo uvijena, kratka i ultra glatka frizura po kojoj je Marilyn bila poznata u njenim glamuroznim izdanjima. Bob iz 50-ih seče se ispod dužine brade, a ključ je u stilizovanju. Trebalo bi da se nosi sa bočno prebačenim pramenovima i blago uvijenim krajevima.

U nastavku donosimo još inspiracije za stilizaciju ove retro frizure koju možete rekreirati već ovog leta!

Bob Else Hosk, koji seže do brade, nudi sladak, kratak i koketan pristup ovom stilu, ali zadržava karakteristični bočni preokret i mekane talase.

Ako želite da frizura bude malo sofisticiranija, inspiraciju potražite kod Kerry Washington koja je svoj bob iz 50-ih fenirala u glatke, bujne talase.

Bočno prebačeni pramenovi, manje volumena na vrhu i blagi, ležerni talasi daju ovoj frizuri moderniji izgled.

Izvor: ELLE/N.K.