KOSA BOJE ŠLJIVE ZA DAME KOJE ŽELE PROMENU: Poznata koloristkinja otkriva kako da održavate ovu veličanstvenu nijansu

Ukoliko želite promenu, poznata stiliskinja i koloristkinja savetuje svim damama da kosu ofarbaju u boju šljive koja će ove 2022. godine biti u trendu.

Profimedia

Ljubičasta boja s blagim nijansama smeđe inspirisana je bojom šljive i odličan je izbor za proleće koje je pred nama. Izvlačenje pramenova ovom bojom definitivno je hrabar potez i jedan od načina da izađete iz svoje zone komfora i zadivite sve s ovom čudesnom nijansom.

Kontrast je najbitniji faktor kada odlučujete koju nijansu ćete nositi. Od pastelnih pa sve do elektro nijansi – postoje i one koje odgovaraju svakom tenu i boji očiju.

Dame svetlije puti imaju sreću da zadivljujuća hladna nijansa šljive savršeno odgovara njihovom tenu i svakako treba da probaju s ovom trendi nijansom.

Shutterstock 

Boja šljive ili patlidžana, kako se još naziva, učiniće vaše pramenove sjajno svetlucavima pod bilo kojim svetlom, ali samo dok ih održavate zdravim i negovanim.

Da biste to učinili, nakon farbanja uložite u kvalitetnije proizvode za negu kose, a pridržavanje preporuka frizera ima bitan faktor u održavanju ove veličanstvene boje.

Instagram 

Ovu popularnu boju stvorila je stiliskinja i koloristkinja Katelynn Hillenbrand iz Njujorka i ima savet za sve dame koje se odluče za promenu.

"Zamolite svog koloristu da radi s vašim tonovima kako bi stvorio upravo ono što ste tražili, mešavinu tonova šljive i džema s dubljim smeđim korenom", kaže Hillenbrand.

S različitim nijansama šljive, Hillenbrand savetuje da pre nego što počnete s bojom sa svojim koloristom započnete razgovor o održavanju i očuvanju boje kućnom negom.

"Ako želite imati ovu tamnu boju šljive, čeka vas održavanje", napominje ona i dodaje da je ova nijansa namenjena ženama koje žele suptilan, ali i drugačiji izgled.

Instagram