FRIZURA KOJA U TRENU DAJE "LIFTING" EFEKAT KOSI: Prilagođava se svakom obliku i teksturi, a naročito tankoj

Među prvima ju je isprobala Hailey Bieber pa ne sumnjamo da će biti veliki hit, s obzirom na to da je 26-godišnja trendseterka mnogima inspiracija.

Instagram

Nakon što je prošle nedelje ošišala svoju dugu kosu do brade, Hailey Bieber je pokazala jedan od najvećih prolećnih trendova. To je frizura koju stručnjaci nazivaju 'box bob' i opisuju je kao razigranu, raznovrsnu i super-laskavu. Zahvaljujući 26-godišnjoj it devojci koja je mnogima izvor inspiracije, ova frizura će biti jedna od najtraženijih u narednim mesecima.

Posle shaggy, sliced i blunt varijanti boba, na red je došla još jedna koju su, piše Glamour, frizeri dočekali raširenih ruku. Ali šta je zapravo box bob i zašto je odličan izbor za kosu, posebno za onu tanku?

Instagram 

Kao što mu ime govori, ova vrsta boba ima oblik kutije - tupe krajeve, čiste linije i bez slojeva i stepenastih rezova bilo koje vrste. Dužine je do vilice i mnogima je omiljena jer daje iluziju volumena, čak i kod veoma tanke kose. Frizeri ga opisuju kao 'lifting' za kosu, posebno njene teksturirane varijante koje će stvoriti punoću u kosi.

Instagram 

Najveća prednost ove vrste boba je njegova svestranost: pristaje svakom licu i može se ošišati, a zatim oblikovati kako bi se individualno prilagodio svakom obliku. Na primer, za osobe sa duguljastim licem idealna je verzija sa šiškama, a za one sa okruglim licem nešto duža box bob verzija.