Kako rastuće temperature nas uslovljavaju da zbog znojenja biramo kompaktniju šminku, čvršće i postojanije teksture, sasvim je logično zašto se javlja potreba za savršenim letnjim mirisom koji će nas na neki način osloboditi i doneti novu poletnu energiju.

(Ostavite trag: Najlepši parfemi za leto)

Srećom, najlepši parfemi sezone svoju inspiraciju i mirisne note pronalaze na nekim od najfascinantijih destinacija i odmarališta, koji su poznati po fantastičnoj atmosferi....

Zato smo rešili da vam predstavimo najuzbudljivije mirise koji će sigurno u vama probuditi želju za putovanjem....

Château de La Colle Noire

Sunčana bašta u omiljenoj kući Christian Diora, tj. zamku Château de La Colle Noire oduševljava svojom impozantnošću i beskrajnom lepotom. Čitav region Rose de Mai poznat je po divnim predelima koji će vas odmah transportovati pravo na jug Francuske. Parfem koji nosi ime raskošne vile - La Colle Noire će u potpunosti zadovoljiti vaša čula.

Foto: Instagram / cedricwanderer ; christian dior (promo)

Japan 

Ako niste spremni da izdovjite novac za putovanje u Japan, razmotrite sledeću alternativu... Letnji miris sa citrusnim notama limuna i belog mošusa, obogaćenim cvetovima iazijske tradicionalne naši kruške će vam približiti Japan i poznato cvetanje trešnje.

Foto: Instagram / anime._army ; Jo malone (promo)

Francuska 

Osnovana u Parizu, 1945. godine, kuća Carven postala je sinonim za prepoznatljiv gradski garçonne šik koji se odnosi na francusku modi 1920. godina dvadesetog veka. U beloj vinitdž bočici, najnoviji parfem koji nam dolazi iz ove kuće, pruža nam svež cvetni miris sa neočekivanom mešavinom zelene mandarine, tuberoze i sandalovine. 

Foto: Instagram / 1991today ; Carven (promo)

Ostrvo Mustique 

Inspirisana udaljeninim ostrvima koja nas podsećaju na luksuz, raskoš i naravno- najbolje plaže, poput jedne od omiljenih destinacija Tom Forda (ostrvo Mustique), ovaj parfem se ističe svojim toplim mirisnim esencijama ambera koji predstavlja duh beskrajnog leta. 

Foto: Instagram / casaruci; Tom Ford (promo)

Yunnan, Kina 

Zabačeni delovi Kine koji su stvoreni za mir, uživanje i meditaciju našli su svoj pandan u mirisnoj bočici novog Bvlgari parfema. Auru najkvalitetnijeg crnog čaja iz mesta Yunnan ispunjavaju note pačulija i senzualnog-gorkastog agar drveta. Ovaj parfem predstavlja je veoma intezivan, i poseduje pravo umirujuće svojstvo.

Foto: Instagram / teacaketravels ; Bvlgari (promo)

Milano, Italija

Sa svetlosnim zrakom cveta narandže koji je predstavljen u vidu elegantne boce, ovaj neobičan i cool parfem je savršen za beg u samo središte Milana. 

Foto: Instagram / stilettorosso_ ; Prada (promo)

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija