Zašto neke žene uvek izgledaju sveže i blistavo, čak i sa vrlo malo šminke? Zato što koriste prave proizvode.

(Šminkeri otkrivaju: 10 stvari koje treba da prestanete odmah da radite)

Da bi vam lice bilo sveže i blistavo, potrebno vam je malo tečnog iluminatora (osvetljivača lica) i možda malo sjaja za usta. 

Sigurni smo da nam je većina vas sada postavila pitanje: A šta je to iluminator?

U današnjem postu dajemo vam odgovor upravo na ovo pitanje - saznaćete šta je iluminator, gde se i kako nanosi i po čemu se razlikuje od hajlajtera.

Čemu služi?

Iluminator ili posvetljivač služi da njime možete vizualno „izdužiti“ ili „skratiti“ delove lica ili da ih samo „prekrijete“. Najjedostavnije rečeno, iluminatori predstavljaju korektor u najsvetlijoj nijansi. Služe za isticanje delova lica poput područja iznad obrva ili se mogu naneti po dužini nosa ako želite vizuelno da ga izdužite.

Takođe, njime možete definisati usne, stavljajući ga na područje iznad i ispod sredine usana. Dobro služi i u borbi sa podočnjacima – stavlja se na „jastučić“ ispod oka.

Kako se nanosi?

Najpraktičniji i najčešći način za njegovo nanošenje su prsti. Bitno je da se dobro utapaka u kožu, kako bi prelaz bio što manje vidljiv.

(Jednostavni trikovi: Kako se zauvek rešiti tamnih podočnjaka?)

Apliciranje iluminatora je veoma jednostavno. Nanesite kap-dve na vrh prsta, nasmejte se, pa laganim pokretima utapkajte u jagodičnu kost. Za svež izgled, možete da stavite iluminator na sam vrh jagodica, tačno ispod očiju.

Uvek ga tapkajte, a nikada ne razmazujte jer tako neće izgledati dovoljno prirodno i nećete moći da kontrolišete količinu kao metodom tapkanja. Ako nanesete malu količinu na koren nosa, lice će vam delovati uže. Vodite računa o količini i mestima na koje nanosite iluminator. 

Iluminator možete staviti i na celo lice pre tečnog pudera u slučaju da imate savršeno blistav ten. Tako ćete ga dodatno istaći i dati licu blistavost.

Po čemu se razlikuje od hajlajtera?

Ako vam je poznata upotreba hajlajtera, sigurno ste se zapitali da li uopšte ima razlike između njega i iluminatora?

Generalno nema velike razlike između hajlajtera i iluminatora. Ta mala razlika je u tome što hajlajter ima ulogu da daje blistavost i svežinu, a iluminatori dodatno poseduju i određenu pokrivnu moć. Iluminator se koristi nakon tečnog pudera (jer je i on tečan), dok se hajlajter može naneti i nakon pudera u prahu.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija