Možda će zvučati kliše kada kažemo da Francuskinje imaju poseban stil, nepogrešiv osećaj za modu, kao i karakterističan beauty look koji se odnosi na prirodnost, nonšalantnost, ležernost...

One preferiraju "I woke up like this" izgled, a njihove beauty lekcije su toliko jednostavne i sastoje se od nekih stvari koje su (verujte nam!) ključne i dovoljne za naglašavanje prirodne lepote....

Samo za vas, izdvojili smo 9 dama i njihovih omiljenih beauty proizvoda koji su ključni za postizanje francuskog šika....

Vanessa Paradis

Nekadašnje lice Chanel No. 5 i majka Lily-Rose Depp, prepoznatljiva je po divom osmehu, ali i messy frizuri koja sugeriše da nikada nije posedovala četku za kosu. Kako bi postigla messy look, koja više izgleda divlje (a ne neuredno!) ona koristi sprej za teksturu i volumen kose.

Brigitte Bardot

Glumica Brigitte Bardot je pored prirodno tršave kose, nosila tamnu olovku oko očiju, koja je na prvi pogled izgledala kada da nije uklonila šminku od prethodne večeri. Upravo tamna olovka je njen omiljen kozmetički proizvod, i ona je bila odgovaran za njen prepoznatljiv look.

Anna Karina

Muza poznatog reditelja Jean-Luc Godarda poseduje divlju lepotu. Kako bi je izrazila na najbolji način, ona je koristila aljlajner sa kojim je preciznim pokretom četkice naglašavala svoje oči. 

Caroline de Maigret

Caroline je pravi primer tipične Francuskinje, sa svojom neočešljanom kosom, licem bez šminke i urbanim, chic stilom. Stariti graciozno je jedna od onih stvari koje ove dame smatraju obaveznim (i sasvim normalnim!), a njihov najbolji proizvod protiv starenja, je jednostavno krema za sunčanje. 

Clemence Poesy

Biti jedno od zaštitnih lica Chloe parfema je jasan znak da ste kul Francuskinja. Drugi je da pokazujete neutralnu šminku svuda, čak i na crvenom tepihu, i da se fokusirate samo na fantastičan ten. Lep i toniran ten je najbolje postići sa nežnim sredstvom za čišćenje i toniranje kože.

Lea Seydoux

Pored čistog lica i crnog ajlajnera, drugi go-to look je crveni karmin. Ali ključ postizanja klasičnog looka na francuski način je da ostatak lica bude glatko i čisto. Možda samo da se doda jedan ili dva sloja maskare. I ništa više! Omiljeni proizvod: crveni karmin.

Lou Doillion

Često menjanje i isprobavanje boje kose nije stvar koje kul Parižanke rade. Ali kada se opredele za promenu, to mora izgledati što prirodnije. To je onda dobro objašnjenje zašto se baš balajaž rodio ovde. A za posvetljavanje kose, Francuskinje često koriste losion za efektom prosvetljivanja. 

Aya Jones

Kada imate lice koje izgleda kao ljudska lutka, kao manekenka Aya Jones, vi ne morate da nosite nimalo šminke. Dovoljno je da na svoja usta nanesete kvalitetan i hranljiv balzam.

Melanie Laurent

Podrazumeva se da konturisanje nije tipično za Parižanke ali to ne znači da se neko, kao Melanie, nikada ne odlučuje za highlight tehniku koja na odličan način ističe prirodne crte lica. Dakle, čak i one koriste highlighter.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija