Lepota Ruskinja nadaleko je čuvena i mnogi će se složiti sa tim da pripadaju naciji najlepših žena sveta.

Međutim, osim gena svoju lepotu duguju i nekim ustaljenim navikama i životnom stilu.

Na naše izenađenje, svaka od ovih pet stavki vrlo je lako primenjiva i izvodiva. nema preskupih tretmana,samo doslednost i stari, isporbani recepti.

1.Puno pešačenja - najdraža rekreacija

Osim odličnim genima, Ruskinje svoju lepotu duguju i određenom životnom stilu. Naime, one više od bilo koje vrte vežbanja preferiraju pešačenje. Ove navike se ne odriču čak ni po najoštrijim zimama. Nakon pešačenja, druga najdraža rekreacija im je plivanje, zatim vožnja bicikla ina kraju vežbanje u teretani. A koliko vode računa o svom izgledu i telu, dokazuje i podatak da vrlo često posećuju spa centre i kozmetičke radnje. 

2.Povrće i bilje u tanjiru ( i u kupatilu )

Prehrana Ruskinja bogata je korenastim povrćem, a na njihovom meniju svakodnevno se nađu i tople čorbe od povrća, koje je obavezan deo tradicionalne kuhinje. Ruskinje su raširenih ruku prigrlile i prirodne darove, koje koriste za održavanje lepote kože i kose.

Među najčešćim biljkama i začinskim biljem, u njihovim kupatilima mogu se naći hmelj, bokvica, kopriva, detelina i slično (mahom livadsko) bilje, koje koriste za održavanje svežine i zdravlja kože, ali i kod njege temena, te za sjajnu i jaku kosu.

3.Lupkanje po licu za mladolikost

Kada je reč o make up-u, Ruskinje se služe nekim neuobičajenim metodama kako bi njihova lica izgledala što svežije, zdravije i mlađe. Jedan od trikova kojima se koriste je lagano lupkanje po licu kada nanose šminku. Ipak kada je u pitanju šminka, ne prepuštaju stvari slučaju, oči najviše naglašavaju i to bogato nanesenim senilom i maskarom.

4.Make-up za lepotu i zaštitu

Ruskinje su nadaleko poznate po svojoj nežnoj, svetloj puti i besprekornom tenu što, između ostalog, zahvaljuju i ledenom vazduhu koji dominira ovom zemljom, a koji zatvara pore i čini  kožu mekšom Uz ten poput alabastera, one nose odvažne boje ruževa, favoriti su im crvena i smeđa, a na ruž nanose i sjaj za maksimalan utisak. 

5. Maska od jaja za lice i kosu

Ruskinje su pobornice prirodnih tretmana lepote, naročito kada je reč o licu i kosi. Jedan od kućnih beauty metoda koji najčešće koriste jeste maska od jaja. Parve je na sledeći naćin: 

Za lice: 

-umijte lice toplom vodom i osušite ga tapkanjem peškirom

-razbite jaje te odvojite belance od žumanceta

-za masku koristite belance, kome ćete dodati kašičicu mleka

-masku nanesite na lice i ostavite da odstoji 10 do 15 minuta

-isperite lice hladnom vodom.

Za kosu:

-žumancetu dodajte malo maslinovog ulja i meda te dobro promešajte

-masku nanesite na kosu i držite je jedan sat

-operite kosu šamponom kao i inače.

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/