Praznici nam se približavaju a sa njima i bogata, raznovrsna gozba na trpezi koja žene jednako privlači, ali i zastrašuje. Tada se uvek pojavljuje večito pitanje: koji je najbolji način da se smrša, odnosno smanji broj kilograma?

Rešenje je obično kombinacija hranljive dijete i raznovrsnih vežbi, ali šta je bolje - dijeta ili vežbanje? Evidentno je da nema jasnog odgovora.

Prema tvrdnjama doktora Shawna Talbotta sa Univerziteta u Juti, ishrana je mnogo važnija od vežbanja.

"Po pravilu, gubljenje viška kilograma se sastoji od 75% ishrane i 25% vežbanja", objašnjava Talbott. "Mnogo je lakše sprečiti unos kalorija nego ih sagoreti vežbanjem. Recimo, ako pojedete nešto od brze hrane, što u sebi može imati i više od 500 kalorija, treba da trčite 6 kilometara da bi tu količinu kalorija sagoreli!"

Ako držite dijetu, pokušajte da napravite dobro izbalansiran izbor namirnica koje sadrže u sebi lake proteine, ugljene hidrate celog zrna i voće i povrće. Uz malo sreće, ovi naši saveti su učinili vašu potragu za zdravijim životom malo lakšom.

Srećna vam dijeta!

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/