Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je "revenge body" zaista ono što želite nakon bolnog raskida?

Autor majab

Znojite li se u teretani zbog njega ili zbog sebe?

 Izvor: foto: Instagram/karliekloss

Fenomen "revenge body" najčešće se definiše kao fizička transformacija koju pokreće nedavni raskid, a ovim načinom transformacije izgleda bave se žene koje su prebolele (ili zapravo to još uvek čine) traumatičan prekid veze.

Kod nas bi se ovaj fenomen mogao nazvati i E sad ćeš tek videti, što si propustio! Učlanjenje u teretanu zbog brzopoteznog klesanja linije, besomučno pumpanje gluteusa, solarijum i niz pomoćnih dodataka kojui će pomoći da on svisne od muke kada je ponovo ugleda.

Ovi (ženama mahom providni) potezi su pomno dokumentovani na svim drušzvenim mrežama koje dotična osoba poseduje i da, ona je krenula sa osvetom - iako on to još ne zna. Ali one znaju da je vreme da preduzmu korak koji će njima promeniti, a njemu zagorčati život.

Nova trenerka, patike i oprema za vežbanje, tona vode i tanjiri isključivo zdrave hrane, broje se kalorije, a o važnosti uglljenih hidrata i proteina, kao i kada ih je najbolje i kako konzumirati, može se napisati i priručnik.

Ona je nova žena, okrenula je novi list - a on, iako je možda pobedio, zapravo luzer i ona će mu to staviti do znanja. Mnogi će se na ovu temu nasmejati i reći kako su to samo teorije zasnovane ni na čemu, ali činjenica je da stvar možemo sagledati iz najmanje dva ugla.

Prvi je odbrambeni mehanizam kojim se ona zapravo trudi da se iskobelja iz ovog tmurnog perioda života, a drugi je želja da se ponovo oseća poželjno, nakon što ju je neko sa kim je delila porciju paste, postelju i život - odbacio. Da li su ovo dobri razlozi za besomučno znojenje i odmahivanje glavom na svaku ponuđenu kockicu čokolade?

Khloe Kardashian recimo tvrdi da jesu.

Naime, Khloe je za razliku od ostalih sestara Karadshian klana, oduvek imala problema sa kilogramima, a nedavno je odlučila da se sa ovim problemom ozbiljno uhvati u koštac i po mogućnosti nešto i zaradi.

Pokrenula je projekat pod nazivom "Revenge Body With Khloe Kardashian", u sklopu koga će svoje telo dovesti do vrhunske forme i izgleda, ali pred očima čitavog sveta - a kako drugačije, ako dolazite iz porodice koja se proslavila reality emisijom. 

Khloe temeljno dokumentuje svoju transformaciju, te je sada od "bucke" postala "superfit protein shake Insta djevojka". Ona tvrdi da je "revenge body" mnogo više od same fizičke transformacije. "To je duhovna i emocionalna transformacija" objasnila je, mi bismo mogli zaključiti kako je to zapravo neka vrsta osvete prema životu. 

Međutim, koliko je to sve zajedno zaista zdravo i pozitivno? 

Anna Kaiser, sportski trener poznatih dama kao što su Karlie Kloss i Shakira, smatra da je ovo nije dobra motivacija za dovođenja tela u formu. Smatra da vežbanje treba biti pozitivno iskustvo, a ne izlazak iz sopstvenog ropstva onda kada smo ranjivi više no ikada.

"Ideja o osveti uopše nije zdrava, osećati se dobro, krenuti dalje i biti jača osoba puno je zdravija ideja". - rekla je Anna.

Pitanje koje postavljamo sebi (a i vama) jeste: Žude li ove devojke samo za osvetom ili možda motivacijom?

Izvor: buro247.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/

Najnovije

Najpopularnije

Moda

Celebrity