Prema podacima Social Media Today, prosečna osoba provodi oko dva sata dnevno na nekoj od društvenih mreža. A to znači da tokom celog života u proseku provedemo 5 godina i 4 meseca. 

Većina od njih se svodi na objavljivanje fotografijama koje, hteli da priznamo ili ne, izložene su mnogim pogledima. Zato, ne želimo da nas one iznevere! 

Osim svetla, uglova fotografisanja, kao i pozama o kojim smo pisali OVDE, u većini slučajeva najveći krivac može biti loša šminka. 

Kako biste bili sigurni da imate dobru šminku koja se lepo "slika|, konsultovali smo se šminkerom Kelli Bartlett, iz studija Glamsquad koja nam je izdvojila 4 najčešće make-up greške, uz savete kako da ih izbegnemo.

#Previše pudera

"Ako koristite previše slojeva za ujednačavanje i matiranje tena (baza, puder) vaše lice može izgledati neprirodno i dosadno", kaže Kelli. Kako bi poprimilo svež izgled, aplicirajte puder samo na glavne tačke lica, kao što su sredina čela, brada, predeo ispod očiju i bočne strane nosa. To možete uraditi prstima, kako biste postigli najprirodniji izgled, ili uz upotrebu četkice. 

#Pokušaj da postignete savršene obrve koje su hit na Instagramu

Previše tamne i precizno oblikovane obrve mogu da izgledaju fantastično na fotografijama krupnog kadra, kakve obično imaju šminkeri ili make-up akademije na svojim profilima. "Ali na klasičnom selfiju (na kom se vidi celo lice) lepo oblikovane obrve koje imaju dobar oblik i formu je ono na šta treba da se fokusirate", ističe ova šminkera.

Za postizanje ovog izgleda, ona koristi proverenu tehniku. Naime, Kelly upotrebljava maskaru i toniran gel za obrve, koji će istaknuti konturu i stvoriti dubinu i dimenziju dlake. Za popunavanje praznina, šminkerka umereno koristi olovku. Na kraju, ona ih četka kako bi stvorila prirodan i razbarušen izgled. 

#Previše hajlajtera

Predivan sjaj lica ili koža koja izgleda znojava? Da, koriščenje hajlajtera može biti klizav teren.

Dobro apliciranje hajlajtera daje licu eteričan izgled, dok preveliko nanošenje može da učini vaš izgled neprirodnim. Zato je najbolje da hajlajter postavite na vrhove jagodica, iznad gornje usne i na samu unutrašnjost očiju (kod suznica). Izbegavajte da ga stavljate na centar obraza i čela. 

#Loše nanošenje maskare

"Kratke, ravne trepavice mogu da učine da vaše oči izgledaju umorno, " otkriva Kelli. Upravo zvog toga, ona koristi uvijač za trepavice, najmanje 30 sekundi. Nakon toga stavlja nekoliko slojeva crne maskare. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/