Nije tajna da su tanke obrve potpuno out, dok onim debljima i pravilno oblikovanim, svi teže.

Iz prostog razloga što ovakve obrve mogu biti odličan beauty pečat na vašem licu.

Međutim, ukoliko nemate sreće da vam obrve izgledaju poput onih kakve poseduje Cara Delevingne, ne znači da jedan ovako upečatljiv par ne možete da kopirate. Problem je što je uglavnom teško postići efekat koji želite, a naročito onaj koji imamo prilike da vidimo na manekenkama i poznatim ličnostima, kojima je šminker uvek pri ruci.

Zato smo konsultovali stručanje iz make-up oblasti da nam pomognu u demistifikovanju ovog beauty problema. Ono što svi savetuju, bez obzira na to koliko vam tanke obrve bile, jeste to da ne potcenjujte češljić za obrve.

Precizno iščeljane obrve uz odgovaarjuću olovku ili ajlajner za obrve savršen su par koji će vam pomoći u postizanju željenih rezultata.

Tu su i puder i gel za obrve, koji su zaslužni za završni efekat.

Dick Page

Prva stvar koju radim jeste da obrve precizno iščešljam četkicom, a zatim delove koje je neophodno popunim olovkom u odgovarajućoj boji. Zatim, još jednom iščešljam obrve od korena do vrha, te praznine popunim ajlajnerom, uz pomoć četkice za obrve. Preferiram krem boju, a olovka u ovoj boji takođe može da posluži svrsi. Da bih dobio na težini i efektnosti, koristim puder za obrve i transparentni gel - kombinacija koja svoj oblik dobija opet zahvaljujući češljiću za obrve.

Wendy Rowe

Svačije obrve mogu blago da se uvećaju. Najbolji način da ovo uradite jeste uz pomoć olovke, sa kojom ćete iscrtati proširen oblik obrva. Od početka obrva, dakle od korena nosa, pa sve do kraja u pravcu rasta dlake, iscrtajte liniju odgovarajućom olovkom, a jedne od najboljih za puniji izgled obrva jesu one koje poseduju sa jedne strane četkicu za iscrtavanje, a sa druge nešto deblju, ali blažu boju olovke kojom ćete ujednačiti boju.

Charlotte Tilbury

Moje magčino pravilo za punije obrve jeste da uvek nanosim olovku sa nijansom svetlijeg tona no što je prirodna boja vaših obrva, ne bi li one izgledale što prirodnije moguće. Prvo ih očešljam u smeru rasta dlake naravno, a zatim nanosim sitne poteze ajlajner četkicom za obrve, koja popunjava i najmanje nedostatke.

Daniel Martin

Moj savet broj jedan jeste da sitnim i brzim potezima naneste olovku za obrve, i njome popunite praznine. Smatram da je klasična, tvrda olovka ipak bolja opcija od pudera ili gela za obrve, jer popunjava nedostatke na prirodan način to jest na onaj koji izgleda prirodnije, ne toliko uočljivo.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/