Svi vole miris parfema, ali niko ne zna kako da ga pravilno nanosi, otkrio je  francuski dizajner parfema Fransis Kurkdjian, koji je radio za Dior, Carven, Burberry, Kenzo i Lancôme.

Ovo su njegovi saveti:

1. Ne utrljavajte ga 

Većina žena stavlja parfem prvo na zglobove ruku, zatim ga protrlja i onda nanosi na vrat, tu je velika greška. Trljanjem ruku koža se zagreva i proizvodi enzime koji mogu promeniti miris parfema - objašnjava Kurkdjian. Najviše i najniže note mirisa se najviše menjanju ovom radnjom i parfem više nije "uočljiv" i opojan, dodaje on. Kako bi parfem mirisao identično kao iz bočice, potrebno ga je jednom pošpricati i ostaviti da se osuši.

2. Ne držite parfem u kupatilu

Parfemi su jako osetljivi na okolinu u kojoj se nalaze, a nagle promene temperature kao u kupatilo pre, za vreme i nakon tuširanja utiču na promenu mirisa. Toplina podstiče hemijske reakcije unutar organskih sastojaka parfema i rezultira promenom ili gubitkom mirisa. Najbolji način za čuvanje parfema je u originalnoj ambalaži na sobnoj temperaturi.

Nastavak teksta možete pročitati OVDE

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/