Iza kulisa modne revije Altuzarra, šminker Tom Pecheux otkriva kako izbeći tone maramica za skidanje šnimke i sate nerviranja oko neuspelog “smokey eyes” make-upa, uz samo jedan proizvod.

Radi se o zapravo vrlo jednostavnom proizvodu,a to je Kohl ili Kajal olovka za oči.

Šminker savetuje da koristimo onu u sivoj boji, ugljenastu i sa sitnim sjajem. “Ne treba vam ništa više od toga”, kaže Pecheux, “jer se tako lako širi.” Da biste dobili zagasit pogled pratite lagano gornju i donju liniju trepavica s olovkom. Zatim širite kohl tako da oivičite čitavo oko” pomoću male četke za blendiranje.

6 najvećih grešaka koje pravite kada lakirate nokte

Po potrebi ponovite postupak dok ne dobijete željeni efekat, koji bi trebalo da bude što providniji ka ivicama i tamniji na vodenim linijama. Čitava stvar zahteva dobru koncentraciju i samo pet minuta vašeg vremena.

Besprekoran make-up na zreloj koži: Kojih se pravila moramo pridržavati?

Oni koji žele da dobiju još veći efekat i oni sa vrlo bledim ili retkim trepavicama, mogu isporbati povezivanje ivice gornjeg kapka i razmaka između donjih i gornjih trepavica, sa supertankim crnim ajlajnerom za oči.

Ili možete samo uzeti olovku u ruke, izgledati sjajno i napustiti kuću s dodatnim vremenom za kafu.

Izvor: Elle Croatia

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE>>>https://www.instagram.com/elleserbia/