Prvo i osnovno - birajte koncetrovanije formule, one traju duže, postojanije su i veća je garancija da nota u toku dana neće varirati. Ali ako to niste u mogućnosti postoje načini da produžite mirisni trag bilo kog parfema u toku dana

1. Parfemišite se odmah posle tuširanja.

U trenutku kada su pore otvorene, koža će bolje apsorbovati parfem.

(Neprikosnoveni: 10 parfema koji nikada neće izaći iz mode)

2. Nanosite parfem na kožu koja je namazana mlekom/losionom.

Ako je koža blago masna, miris će imati za šta da se uhvati. Potrudite se da ti proizvodi za telo sami po sebi nemaju miris, ali i ako imaju, neka to bude iz linije parfema.

3. Naprskajte i garderobu.

Tkanina dobro upija, tako da će vaša kapa, šal, kaput ili sako takođe biti prenosioci određenih nota. Vodite računa da ovo radite izdaleka da ne biste izmastili garderobu, a posebno budite pažljivi sa belim stvarima.

(Četiri najlepša parfema koja će vladati u narednom periodu)

4. Nosite mali atomizer sa sobom.

Boce od 100ml izuzetno su ekonomične, ali i teške. U bilo kojoj parfimeriji možete kupiti male boce od 15ml u koje lako možete presuti svoj parfem, tako ga imati ceo dan i osvežavati se po potrebi.

5. Nemojte trljati parfem.

Onog trenutka kada se miris prsne ne treba ga utrljavati u kožu (zglob i zglob na primer). To ne samo da ruši mirisnu piramidu tj strukturu mirisa, nego i utiče negativno na njegovu postojanost.

6. Ciljajte pulsne tačke.

Vrat, svi otvoreni prevoji (lakat i iza kolena) i pulsne tačke topliji su nego ostatak tela i samim tim dobri odašiljči mirisnih nota.  

7. Ne zaboravite kosu.

Iako je sastav većine parfema alkohol koji može da ošteti vlasi, ona je najveći prezervator mirisa na telu. Takođe, mnogo proizvođača danas ima parfeme samo za kosu. 

Priredila: Branislava Kostić 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/