Umesto antibiotika, naši preci su vekovima koristili prirodne proizvode da bi pronašli odgovarajuću zamenu.

Od tada je medicina napredovala, kao i farmaceutska industrija. 

Sve više ljudi se okreće prirodi kao glavnom izvoru mnogih prirodnih antibiotika.

Zdravije je i jeftinije, i ima fenomenalna dejstva! 

(Može i bez dijete: 5 moćnih namirnica koje kilograme drže na uzici)

Ovo je 10 prirodnih antibiotika koji se najbolje bore protiv infekcija i bakterija

Crni i beli luk

Oba imaju jaka antibakterijska i antibiotska svojstva. Prema farmakološkim navodima, u vreme kada nisu postojali antibiotici i drugi farmaceutski proizvodi, čen belog luka je predstavljalo celokupnu farmaceutsku industriju zbog širokog spektra efekata! 

Koren đumbira 

Đumbir je višenamenski začin koji se koristi u prehrambene i medicinske svrhe širom sveta. Đumbir se može konzumirati u mnogim oblicima, kao što su ekstrakt, ulje, pilula, tinktura i pastila.

Đumbir je odličan u borbi protiv infekcija i upala, ublažava simptome mučnine i bol.

Kokosovo ulje 

Kokosovo ulje se u velikoj meri koristi kao prirodni antibiotik i može pomoći u lečenju kašlja, kandide, bradavica i upala. Kokosovo ulje ima jaka antimikrobna svojstva, što ga čini odličnim digestivnim sredstvom.

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće je u poslednje vreme dosta aktuelno zbog svojih masivnih antiinflamatornih svojstava. Bogato sirćetnom kiselinom,  pomaže u tretiranju problema sa kožom, ali i kod gihta i artritisa. Konačno, jabukovo sirće čini odličan izvor probiotika, koje je telu uvek potrebno.

Med

Naširoko poznat kao prirodni antibiotik, med je takođe odličan za tretiranje mnogih drugih stanja. Sadrži vodonik peroksid, med je dovoljno jak da eliminiše više od 60 vrsta bakterija i istovremeno pomaže zaceljivanju rana.