Investirali ste u luksuzni korektor, ali čini vam se da baš i ne radi svoj posao?

Pre nego što skupoceni komad kozmetike bacite u smeće, pitajte se znate li ga uopće ispravno koristiti. 

Birate previše svetao korektor

Ako birate izrazito svetle i pigmentirane korektore, sigurni smo u dve stvari. Prva, imate velike probleme s tamnim podočnjacima, i druga - grešite u izboru nijanse. Naime, biranje presvetlog i pregustog korektora će samo skrenuti dodatnu pažnju na neugledne tamne kolutove koji otkrivaju da ste sinoć loše spavali, a to sigurno ne želite. Umesto njih, odaberite tople, breskvaste nijanse tekućih korektora koje su maksimalno ton svetlije u odnosu na vašu boju kože, a bilo bi dobro i da imaju sitne, reflektirajuće čestice u sebi.

(Candice Swanepoel otkriva svoj magičan trik sa korektorom)

Ne fiksirate korektor

Nakon što ste svoj omiljeni korektor naneli na kožu, i zadovoljni ste kako izgleda, vreme je da ga fiksirate transparentnim proizvodom u kamenu ili prahu. Ovo će omogućiti da vam se korektor ne nabire u boricama i sitnim linijama tokom dana. Za nanošenje proizvoda za fiksiranje odaberite mekanu četkicu i nikako nemojte preagresivno povlačiti proizvod po licu jer ćete na kraju samo odstraniti dobar deo korektora. Lagani tapkajući potezi su najbolja metoda aplikacije.

(Isprobajte: Fendi trik za umorne oči)

Ne znate da odaberete pravu teksturu proizvoda za svoj problem

Postoji razlog zašto različite vrste korektora dolaze u različitim teksturama, i istina je da gotovo nikada nećete naći jedan korektor koji će odgovarati podočnjacima, mitiserima i svim drugim hiperpigmentacijama i hipopigmentacijama koje možete pronaći na svojem licu.

Većina kamuflažnih i kremastih korektora sjajno će odgovarati mitiserima i eventualnom crvenilu lica, dok će lakše tečne formule biti idealne za područje oko očiju.

(Saveti šminkera koje ne treba poslušati)

Stavljate ga pre pudera

Postoje mnoge teorije o tome kako, kada i kojom tehnikom naneti korektor, ali većina profesionalaca će vam ipak predložiti da prvo stavite puder pa tek onda korektor. Zašto? Naime, ako se odlučite prvo aplicirati korektor, kasnije nanošenje BB kreme, pudera ili bilo kog sličnog proizvoda kojim ujednačavate svoj ten, dovešće vas do mrljanja korektora koji će time izgubiti svoj potencijal prekrivanja. Osim toga, ako koristite gušće pudere, mogli biste se začuditi koliko je vaša omiljena podloga u stanju izbrisati pigmentacije i druge sitne nepravilnosti na vašem licu, bez da uopšte i koristite korektor.

Koristite prst za nanošenje

Premda možete da koristiti prst za nanošenje korektora ispod očiju, ne možemo da vam preporučimo da isto radite sa prekrivanjem mitisera. Dobra četkica će pokriti svaku, pa i najmanju dubinu, a za sjajnu aplikaciju proizvoda trebaće vam vrlo precizna četkica za korektor. Ako je nemate, a želite isprobati ovu tehniku, dobar trik je i korištenje čiste i mekane četkice za nanošenje ruža.

izvor: fashion.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/