Jedna od najomiljenijih glumica na svetu Michelle, spada u one dame koje nikada nisu bile deo medijskih naslova zbog skandala, kontroverznih vesti ili tračeva. Ova prelepa žena i majka, koja se na filmsko platno vrati tek jednim do dva filma godišnje, ovih dana promoviše sopstvenu liniju parfema.

Da Michelle ulazi u beauty industriju, iznenadilo je mnoge pa i naše američke kolege koji su slavnu glumicu ugostili u svojim prostorijama, te pokušali da odgonetnu otkud Pfeiffer linija parfema. 

"Uvek sam bila opsednut mirisima", kaže trostruko nominovana za Oskara, "ali dugo ih nisam nosila, jer su me sve hemikalije u parfemu zaista uplašile."

(Michelle Pfeiffer: O povratku u svet glume i sjajnom izgledu u sedmoj deceniji)

Njena linija parfema zove se simbolićno Henry Rose - po njenoj deci i posvećena je 100% čistim sastojcima.

"Potrajalo je skoro deset godina, ali zaista sam ponosna na rezultat."

Toliko je ponosna da je pričala za Elle o svojih pet novih mirisa, i još o nekim kultnim ulogama, kao i opkladi sa George Clooneyem.

Snimili ste preko 60 filmova, ali ovo je vaš prvi beauty proizvod. Zašto baš parfem?

Zato što sam opčinjena parfemima, ali naravno, odabrala sam najteži beauty proizvod za pravljenje, što mi niko nije rekao dok nisam krenula s poslom. Kada sam odlučila da napravim totalno "čist" parfem, rekli su mi da nikada neću uspeti da napravim 100% ekološki - tako da sam morala sama da ga pravim.

Šta je bio izvor te opsesije?

Godinama unazad, kada sam postala mama, postala sam opterećena sastavom proizvoda. Počela sam da se pitam, kakve su to hemikalije kojima izlažem svoju decu. U približno to neko vreme mom ocu je dijagnostikovan kancer. To je bio moj poziv za buđenje. Zaista sam počela da gledam na zdravlje iz posebnog ugla. Ali problem je bio što organski beauty proizvodi nisu funkcionisali.

Pa ste napravili sopstven...

Da! Proces je trajao 10 godina, ali na kraju smo se udružili sa International Flavors and Fragrances, i zajedno smo stvorili formulu sa sertifikatom Cradle to Cradle - znam, to je zalogaj! - ali u osnovi, gotovi proizvod je fini miris koji ima pečat odobrenja od najstrožeg čuvara u industriji zaštite životne sredine. Usput, parfemi i dalje mirišu fantastično, što je vrlo bitna, možda i najbitnija stvar.

Mnoge holivudske zvezde imaju svoja wellness carstva. Jessica Alba je stvorila The Honest Company, Gwyneth kreirala GOOP... da li je ovo početak Michelle Pfeiffer lifestyle brenda?

Znate, ja nisam imala ni liniju parfema do juna! Pravo je čudo da smo napravili te mirise. Naravno da razmišljamo o proširenju brenda, ali još uvek ne znam kako će to sve izgledati. Svakako treba biti transparentno, inovativno, i održivo. Ali dalje od toga trenutno ne idem.

Vaši mirisi zaista imaju specifične nazive poput "Torn" i "Last Light." Ali najčudnije ime je "Jake's House."

Ah, Jake's House je kuća mog dede u Severnoj Dakoti. Pamtim je po divnom mirisu. S obzirom da sam odrasla s pušačima, gde se kuća uvek osećala na dim, dedin dom mi je bio promena, "vazduh" koji mi je prijao. 

Imate i parfem pod nazivom "Fog", ali sigurno ne miriše na dim cigarete?

Ne. Miriše kao San Francisko u leto...

Koji od parfema najviše miriše na Catwoman?

Oooh, "Dark as Night". Taj miriše kao da ste uveče, vrlo kasno napolju na mestu na kom ne biste smeli biti.

Koji poznati miris vam dolazi na um kada se setite vašeg filma "Dangerous Minds"?

Old Spice! Moj otac ga je takođe koristio, te sam ja stvorila jedan za liniju Henry Rose parfema - "Torn" - koji ima istu notu.

Da li smatrate da je položaj preduzetnice sada lakši nego da ste počinjali sa biznisom pre 10 godina, kada ste isprva i dobili ovu želju?

Smatram da ako želite da postanete ženski osnivač nekog brenda sada je pravi trenutak. Sigurno je da kada sam počinjala nije bilo ovog #metoo momenta koji se dešava sada. Tako da je moj tajming odličan!

Vaš tajming je odličan. Nakon lansiranja Henry Rose, stiže nam i film "Maleficent 2" ove jeseni...

Nije mi dozvoljeno da pričam o tome! Ali vam mogu reći da je bilo jako zabavno raditi samo sa ženskom glumačkom ekipom. Ne dešava se to često. Pojavite se na setu i automatski smo sve kao sestre. Zaista je poseban osećaj. Ali to je sve što mogu reći.

Ako već ne smemo o filmu i glumačkoj ekipi, možemo o George Clooney. Poznato je da ste napravili opkladu s njim, gde ste se kladili da će naći pravu ljubav i oženiti je, dok se on opkladio da će zauvek ostati samac. Pa... gospođa Amal Clooney je zaista fantastična, i da li vam je isplatio opkladu?

Ne! Nije!

I koliko novca vam George Clooney duguje sada?

Pa cifra neprestano raste. Čini mi se kada smo se opkladili bilo je u pitanju 200 dolara. A onda je u nekoj objavi skočila na 2000 dolara... I nastavila je da raste pri svakoj novoj objavi. Tako da bi sada trebalo biti oko 200.000 dolara?! Tako da očekujem javljanje emailom. Sigurna sam da će se desiti ovih dana. (Smeh.)

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/