Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stručnjak objašnjava: Zašto je važno gde držite parfem u sobi i kako ga koristite?

Kada ste već dali toliko novac i ta bočica je zaista predivna, onda ćete i da je izložite na nekoj od polica u sobi ili kupatilu, zar ne? E, pa to je poslednje što treba da uradite sa bočicom luksuznog mirisa.

  Izvor: Foto: Profimedia

Britanski ekspert za perfeme Jonny Webber kaže da samo 16 odsto ostrvljana na ispravan način skladišti svoje bočice sa parfemom. 

Po njemu, ne samo da na pogrešnom mestu držimo parfeme, već in i na pogrešan način koristimo.

Online istraživanje koje je sprovela agencija Perfume Direct otkrilo je da 45 odsto ispitanika drži svoje parfeme izložene na policima u spavaćoj sobi, dok  39 odsto njih odlaže parfeme u kupatilu.

"Najbrži način d avaš miris izgubi svoju specifičnu armu i polako ali sigurno počne da bledi, jeste tako što ćete bočicu sa parfemom da držite na svetlosti. Ukoliko je to sunčeva svetlost, da parfem recimo stoji na dasci od prozora onda će se to neminovno i vrlo brzo dogoditi, ali i ukoliko je to veštačka i dnevna svetlost, mada sa dužim intervalom trajanja. Temperatura koja je tek malo povišena i konstantan svetlost, najsigurnuji su način da aroma parfema počne da se gubi. Kada je u pitanju nanošenje parfema prskanje vazduha, koje izgleda sjajno u filmu i reklami, a potom ulaženje u oblak parfema, samo je bukvalno bacanje parfema u vazduh. Takođe, ukoliko štedite svoj parfem i držite ga otvorenim duži  vremenski period, on takođe gubi svoj intenzitet. Najbolji način da očuvate dragocen miris, jeste da bočicu držite u ormariću i da od trenutka kada je otvorite, potrošite najkasnije u periodu od dve godine, a nanosite miris na pulsne tačke", objasnio je Webber.

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Moda

Celebrity