Jugoslavija je 80-ih imala Lokicu, a Amerika i vrlo brzo ceo svet, imao je Jane Fondu.

Te 1982. godine kada je objavljena vhs kaseta sa vežbama za zatezanje tela, Jane Fonda imala je na svojoj polici već dva Oskara, bila je i te kako priznata i poznata, te je razlog zašto je izdala ovo uputstvo za vežbanje sa ove distance prilično iznenađujuće.

"Želela sam ženama da poklonim ozbiljan vežbački tretman na koji mogu uvek da se oslone i u potpuno klasičnim kućnim uslovima, s obzirom na to da je 80-ih teretena bila mesto isključivo rezervisano za muškarce", objasnila je legendarna glumica.

Međutim, pre no što je izdala kasetu sa uputstvom za vežbanje, Jane je prvo izdala zapravo knjigu - koja je bila među bestselerima čitave dve godine. Dok je kasteta postigla planetarnu popularnost i prodala se u 17 miliona kopija širom sveta.

Ako se pitate zašto, možemo da pokušamo da vam objasnimo, ali svakako je da morate ipak da se uverite sami.

Sa ove distance kada pustite ovaj retro snimak, sve će vam izgledati nerealno duhovito, ali to nikako nije, mišići čiavog tela podsetiće vas već marednog dana da nije baš najmudrija ideja da se sada smejete. 

Tajna je svakako u izboru vežbi, koji je prvoklasan, a potom i u načinu njihovog izvođenja - Jane sve detaljno objašnjava. Tu je i vedar duh glumice i njena neizostavana poletnost koja ne prestaje ni jednog sekunda dok izvodi vežbe i koja vas prosto tera da i vi idete dalje, motiviše vas da ne stajete.

I nemojte, jer ćete za samo dve nedelje da primetite kako su vam ruke zategnutije, kao i noge, da se osćeate snažnije i vitalnije, da vam je čak i držanje bolje. Za svega dve nedelje, rezultatima za dva meseca unapred se radujemo.

I još samo jedan detalj, vrckava i poletna (nikad zgodnija) Jane Fonda na ovom snimku ima 45 godina.