Kokosova voda je ekstremno hranljiva i zdrava i u sebi sadrži mnoštvo vitamina, minerala,biljnih hormona, aminokiselina i ugljenih hidrata. Posebno obiluje vitaminom B, koji je nezamenjiv za naš nervni i mišićni sistem, vitaminom C koji stimuliše naš imuni sistem, gvožđem - koje povoljno utiče na razne vrste anemije i kalijumom, koji je neophodan za zdravlje kardiovaskularnog sistema i krvnih sudova. Pored toga, tu su i natrijum, fosfor, cink, selen i brojni antioksidansi, piše Stil.rs

Kokosova voda koristi se još od davnina, jer je dokazano da je njen sastav najsličniji ljudskoj krvnoj plazmi.

Kokosova voda ima nebrojano mnogo pozitivnih efekata na zdravlje ljudi – poboljšavaimunitet, utiče na regulaciju telesne težine, daje energiju, ima antivirusna i antibakterijska svojstva, uspešno se bori protiv upalnih procesa u organizmu, reguliše rad nervnog sistema, poboljšava probavu i varenje, čisti organizam od toksina, reguliše i snižava krvni pritisak, poboljšava stanje urinarnog trakta, a antioksidansi uništavaju slobodne radikale koji prouzrokuju, između ostalog, i razvoj kancerogenih oboljenja.

Ovaj napitaj takođe rehidrira telo i nadomešćuje izgubljene elektrolite, čime reguliše telesnu temperaturu i obezbeđuje pravilan rad svih organa, a pripisuje joj se i da uspešno usporava proces starenja.

S obzirom da je izuzetno niskokalorična, a veoma hranjiva i puna elektrolita, preporučuje se sportistima i ljudima koji imaju ekstremne fizičke napore, kao zdrava alternativa za rehidrataciju organizma. Takođe, zbog svojih dejstava, preporučuje se kao sastavni deo mnogih dijeta, jer izbacuje toksine i ubrzava metabolizam.

Kokosova voda ima još jedno magično dejstvo – na vašu kožu! Naime, vitamini, minerali i antioksidanti veoma povoljno utiču na revitalizaciju, hidrataciju i oporavak kože lica i tela.

Nutricionisti preporučuju da pijete jednu do maksimalno dve čaše kokosove vode dnevno, a bezbedna je da je piju i deca u upola manjoj dozi.

Izvor: Stil.rs