Priredila: Branislava Kostić

Zima, zima, e pa šta je, ako je zima, nije lav! Zima, zima, pa neka je, ne boji se ko – ima dobru kremu! Zima je ozbiljno počela da zateže. Napolju ne valja: niske temperature, hladan vetar i sitna kiša ozbiljno utiču na to da koža počinje da puca. Unutra takođe ne valja: klima-uređaji, kaloriferi i grejalice suše kožu i boraju je. U problemu sam.

Kako naći proizvod koji je dovoljno moćan da zaštiti i nahrani kožu, a opet dovoljno blag da je ne iritira? Naravno, rešenje nije u jednom proizvodu, već u nekoliko pažljivo odabranih. Dane počinjem i završavam uljima za tuširanje. Nivea i Eucerin imaju odlične proizvode koji se mogu naći skoro na svakom koraku, cene su im pristupačne, a predivno neguju kožu. Trik je u tome što ih jedno pet minuta pre upotrebe stavim na radijator, a toplina koju donose pri tuširanju neverovatno opušta.

Kada imam vremena, obožavam da se potopim u Lush uljane kupke. Verujem da bih u toj vodi mogla da ležim satima. Ritual „klizavih“ kupanja završavam mlekom za telo, koje obavezno mora da ima neki zimski miris. Karamela, shea, vanila, cimet... Trenutno mi je omiljeno Dr. Hauschka mleko za telo od badema. Jako mi se dopada i praktična ambalaža s pumpicom. Na lice pre izlaska iz kuće stavljam kremu Avene Cold. Idealna je za hladno vreme i one ekstremno neprijatne nalete vetra. Stvara zaštitni film na licu, koji se ponaša kao mali negujući štit.

Make up sam u ovim hladnim danima stvarno svela na minimum i na kraju, kada sam pomislila da sam sve probala, u svetu šminke pojavila se kremasta podloga Guerlain Parure de Lumière. Skeptična sam kada pročitam PR tekstove koji prate proizvod, ali ovo je stvarno svetlucava voda. Puder je lagan, izgleda vrlo prirodno i reflektuje svetlost taman toliko da pod ovim groznim neonskim svetlima u kancelariji izgledam sveže i odmorno čak i kada nisam.

U DECEMBRU ne mogu bez ...
... Oduševila me je krema za ruke La Roche Posay Lipikar Xerand. Idealna je kad su temperature u minusu

OVOG MESECA MIRIŠEM NA ...
... Carolina Herrera 212 VIP, jer me rado seti na onaj zarazni smeh Nataše Vojnović

ELLE FAVORIT...
...krema za telo Dove Silky Nourishment odlična je za negu, pogotovo suvih delova tela. Lako je navići se na njen prelepi miris

Hoću da mi koža tela bude uljano glatka, a lice zaštićeno od lošeg vremena i da… mirišem na kilometar.