Iako možda uživate u buketu cvetnih mirisa, tajna je u tome da nas u ovo doba godine opijaju parfemi sa notama citrusa. Oni unose čistotu u sve ostale sastojke parfema, od nežnih cvetova do jakih začina, pa čak i u mošus. Bez obzira kakve mirise volite, leti nećete ostati imuni na note limuna, grejpa ili narandže jer je njihova svežina sve što nam treba u vrelim danima.

Moglo bi se reći da je raznolikost začin života, a najbolji način da iznenadite ljude oko sebe i stvorite reakciju jeste da se malo poigrate sa mirisima i zamirišete drugačije. Isprobajte sve varijante citrusa - neka jedan dan to budu blagi tonovi, drugog dana intenzivniji, trećeg u kombinaciji sa belim cvećem.

Osim što će vašem izgledu dati na sofisticiranosti, odvešće vas u daleke zemlje. Evo na kojih 12 citrusnih parfema niko neće ostati ravnodušan.

1. Narciso Rodriguez Neroli Ambree Eau de Parfum

Sa neroli uljem i laticama cveta narandže, u početku je svež, ali ima mošusnu, drvenastu bazu, što znači da se zadržava na koži i savršen je za tople letnje večeri. To je jedan od onih parfema koje je gotovo nemoguće voleti.

2. L’Occitane Mint Verbena Eau de Toilette

Ova toaletna voda kombinovana je sa limetom i grejpom, verbenom i mentom, pa nije čudno ako pomislite da je presladak. Zapravo, mint pomešan sa notama šume i mošusom čini ga neodoljivo svežim, poput ledenog mohita na plaži.

3. Jo Loves Jo by Jo Loves Eau de Toilette

Napravljen od grejpa i gorke pomorandže sa limetom i mintom, kako bi se stvorio vrhunski voćni koktel. Drvenaste note i biber čine da se topi u koži ostavljajući za sobom topli miris koji isijava letnje sunce.

4. Penhaligon’s The Ingenue Cousin Flora Eau de Parfum

Ukoliko volite da vas ljudi pitaju koji je to parfem, ovim ćete to izazvati. Kombinuje citrus sa hladnim, zelenim i zemljanim notama koje zajedno mirišu na topli, plažni povetarac.

5. Jo Malone London Nashi Blossom Cologne

Rekli bismo da je ovo prvo cvetni miris, sa cvetom kruške u centru. Ali takođe ima limunsku, voćnu žustrinu koja ga čini blistavim na koži. Potpuno je nosiv u svim prilikama, a istovremeno će naterati ljude da se okrenu za vama.

6. Maison Francis Kurkdjian Aqua Vitae Cologne Forte Eau De Parfum

Sa mošusom, sandalovinom, mandarinom i bergamotom hvata onu vrstu vlažne mediteranske zagušljivosti, a istovremeno miriše sveže i slobodno.